Életmód / Család

Top 10 legrosszabb kutyafajta gyerekek mellé

Dalmata

Rendkívül népszerű kutyafajta, valószínűleg a 101 kiskutya film tette igazán azzá, pedig ezek a gyönyörű kutyák akár veszélyesek is lehetnek a kicsikre.

Az igazság az, hogy a dalmaták ideges természetek, a gyerekek pedig kimondottan negatívan hatnak viselkedésükre, könnyen agresszívan reagálhatnak. A megfelelő képzésükhöz nyugalomra van szükség, ezt pedig gyerekek közelében nem tudja megkapni.

Chihuahua

Ez a kis termetű kutyafajta nemcsak a gyerekekre van rossz hatással, hanem a gyerekek is rossz hatással vannak rá. Mivel kis termetű, a gyerekek hajlamosak gyakran felvenni és kényelmetlen helyzetekbe kényszeríteni.

A chihuahua ideges természet, nehezen lehet a “kedvében járni”. Ragaszkodik a területéhez, és hajlamos megtámadni az embereket, ha fenyegetve érzi a helyét. Gyerekek mellé semmiképp nem ajánlott.

Pitbull

Egy tipikusan agresszív kutyafajtáról van szó. Ha egy pitbull harap, akkor addig nem engedi el ellenfelét, míg az teljesen el nem gyengül.

Igaz, hogy a pitbulloknak magas a tolerancia határuk, de veszélyesek és türelmetlenek a gyerekekkel szemben. Felnőttek mellé viszont ideális fajta, mert szerető és hűséges, aki mindent megtenne a gazdájáért.

Rottweiler

Harapása végzetes lehet, ezért nem jó feldühíteni. Ez a fajta képes arra, hogy egyik percben a család legjobb barátja legyen, a másik percben pedig nekitámadni valakinek.

Olvastad már?  5 vitathatatlan bizonyíték az időutazásra

Tehát a legjobb, ha nincs rottweiler a gyerekeid mellett. Bár sok múlik a kutya nevelésén is, az agresszió a vérében van.

Boxer

A nevükkel ellentétben ezek a kutyák egyáltalán nem agresszív természetűek. Energikus, játékos természetűek. Egyetlen negatív tulajdonságuk a makacsságuk, ezért nehezen idomíthatók és nehezen hallgatnak a gazdira.

Igaz, hogy pozitív megerősítési technikákkal jól képezhetők, mégis inkább felnőtteknek ajánlják, akik tudnak bánni velük.

Még 5 fajta, akit csak nagy odafigyeléssel érdekes gyerekek mellé választani a következő oldalon. Lapozz ide kattintva >>

Oldalak: 1 2