Család / Életmód

Ez a 10 legrosszabb kutyafajta kisgyerekes családok számára

Ez a 10 legrosszabb kutyafajta kisgyerekes családok számára

Dalmata

Rendkívül népszerű kutyafajta, valószínűleg a 101 kiskutya film tette igazán azzá, pedig ezek a gyönyörű kutyák akár veszélyesek is lehetnek a kicsikre.

Az igazság az, hogy a dalmaták ideges természetek, a gyerekek pedig kimondottan negatívan hatnak viselkedésükre, könnyen agresszívan reagálhatnak. A megfelelő képzésükhöz nyugalomra van szükség, ezt pedig gyerekek közelében nem tudja megkapni.

Chihuahua

Ez a kis termetű kutyafajta nemcsak a gyerekekre van rossz hatással, hanem a gyerekek is rossz hatással vannak rá. Mivel kis termetű, a gyerekek hajlamosak gyakran felvenni és kényelmetlen helyzetekbe kényszeríteni.

A chihuahua ideges természet, nehezen lehet a “kedvében járni”. Ragaszkodik a területéhez, és hajlamos megtámadni az embereket, ha fenyegetve érzi a helyét. Gyerekek mellé semmiképp nem ajánlott.

Chihuahua
istockphoto

Pitbull

Egy tipikusan agresszív kutyafajtáról van szó. Ha egy pitbull harap, akkor addig nem engedi el ellenfelét, míg az teljesen el nem gyengül.

Igaz, hogy a pitbulloknak magas a tolerancia határuk, de veszélyesek és türelmetlenek a gyerekekkel szemben. Felnőttek mellé viszont ideális fajta, mert szerető és hűséges, aki mindent megtenne a gazdájáért.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást