A legrémisztőbb főhősök, akik miatt máig az ágy alá nézünk lefekvés előtt

A legrémisztőbb főhősök, akik miatt máig az ágy alá nézünk lefekvés előtt

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legrémisztőbb főhősök, akik miatt máig az ágy alá nézünk lefekvés előtt

Árnyak egy sarokban, gyanús neszek az éjszakában, kellemetlen érzés, hogy valaki figyel – egy igazán jól kitalált filmes gonosz soha többé nem hagy bennünket nyugodni. Az alábbi karakterek megalkotói nem csak annyival dolgoztak, hogy a szereplőket kísérteties zene mellett kiugrasztották egy szekrényből egy láncfűrésszel. Igazi, vérfagyasztó, filmtörténeti jelentőségű gonoszokat alkottak, akiktől máig cidrizünk.

Freddy Krueger – Rémálom az Elm utcában (Nightmare on Elm Street)

A horrorklasszikus klasszikussá válását igen nagy részben Freddy Kruegernek, és persze az őt megformáló Robert Englundnak köszönheti.

Freddy karaktere tökéletesen van kitalálva: az álomvilágban létezik, vagyis a misztikum félelemfaktora már adott, ugyanakkor a való életben is végezni tud áldozataival, így valódi fenyegetést jelent.

Jelmeze, hangja, összeégett arca és végzetes kesztyűi, melyeket előszeretettel csikorogtat fémes felületeken elég is lenne ahhoz, hogy felkerüljön a listánkra, de eredettörténete – a gyerekgyilkos gonosz, akit a helyiek bosszúja pusztít el – csak még rettenetesebbé teszi ezt a karaktert.

Hannibal Lecter – A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs)

Hannibal Lecter a filmes gonoszok megjelenítésének egy teljesen más eszköztárához nyúl: megjelenése nem ijesztő, sőt a maga módján megnyerő, intelligens, megbízható férfi benyomását kelti, éppen ezért olyan hátborzongató, hogy micsoda kegyetlenségekre képes.

A félelemnek egy egészen új szintjét képes életre hívni bennünk, ha nem tudjuk, hogy mire számítsunk, vagy nem tudjuk, hogy kitől kell félnünk.

Hannibal Lecter a filmtörténet Ted Bundy-ja, akitől a legjobbat várnánk, és a lehető legrosszabbat kapjuk.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»