Otthon / Utazás

A legmenőbb szlovák sípályák, ha nem utaznál nagyon messzire

A legmenőbb szlovák sípályák, ha nem utaznál nagyon messzire

Elég csak a szomszédba menni, és máris szuper sípályák közül válogathatnak a lesiklás szerelmesei. Ha ti is terveztek egy síelős telelést a közeljövőben, akkor az alábbi pályákat érdemes fontólóra venni!

Donovaly (Dóval)

Az Alacsony-Tátra és a Nagy-Tátra találkozásánál található egykori szénégető telep ma modern síparadicsom, ami a magyar turisták körében is nagy népszerűségnek örvend.

Nem véletlenül, hiszen gyakorlatilag hóbiztos, és síiskola, síóvoda, valamint összesen 11 km sípálya várja a siklás szerelmeseit. A leghosszabb pálya 2 km hosszú, hegyek, völgyek, büfék és éttermek bőséggel akadnak a környéken, és még Budapesttől sem kell olyan messzire menned.

Mi kell még ahhoz, hogy valami Szlovákia egyik legvonzóbb síparadicsomává váljon?

Jasná

Valószínűleg sokan osztják a véleményt, hogy ha csak egy szlovák síparadicsomba tudsz ellátogatni a szezonban, akkor annak Jasnának kell lennie. Jasná Szlovákia legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező, 5 csillagosra értékelt síközpontja, ahol egy évben akár 150 napon is friss, porhanyós hó várja a csúszni vágyókat.

A pályákra a feljutást felvonók segítik, melyek egy nemrégiben kivitelezett fejlesztés eredményei, így a legmodernebb elvárásoknak is megfelelnek. A freestyle kedvelőit jól felszerelt park várja fém korlátokkal, ugratókkal és különböző nehézségi fokokkal, de kezdőknek nem kimondottan javasoltak a sípályák Jasnában.

Vrátna

Összesen csaknem 9 kilométernyi sípálya vár Vrátnában, melyek között kezdők, haladók és profik is megtalálják a számukra kedvező terepet.

Szlovákia egyik legnagyobb kiterjedésű sícentruma Zsolnától 30 kilométerre található, és nem csak kimagasló minőségű pályák, hanem új felvonókabinok is várnak itt.

Sífutásra, sítúrázásra és mélyhósízésre is alkalmas a terep, így bármilyen téli sport is legyen a szenvedélyed, ezen a gyönyörű, hóborította tájon garantáltan hódolhatsz neki.

Liptovská Teplicka (Teplicska)

Ha nem csak síelni, de pihenni, sétálni, nézelődni is szeretnétek, akkor Teplicska kiváló választás lehet a számotokra.

A sípálya mérete az ország többi pályájához viszonyítva közepes, négy húzólifttel közelíthetitek meg a kék és piros szakaszokat, Teplicskát viszont 2007-ben megválasztották Szlovákia legjobb településének, így biztos, hogy jól fogjátok érezni itt magatokat.

Teplicskát egyébként nem csak a síelők és a snowboardosok keresik fel, ez a sífutók központja is.

Rohace – Spálena Dolina (Rohács)

A síterepet korábban Zuberec vagy Bölényfalu néven ismerték a magyarok, mai neve a Liptói-havasok egyik részének (Roháče, Rohács) és az egyik 2083 méter magas csúcsának, a Spálená (Spalona) neveiből áll össze.

A síközpont jól felszerelt, van síiskola, síszervíz, síkölcsönző is, éttermekben és büfékben melegedhettek fel két lesiklás között, és van tanulópálya is a most gyakorlóknak.

A pályák nem csak a síelés élménye miatt népszerűek, hanem azért is, mert csodálatos panoráma nyílik róluk a Rohács-völgyre, és a pályák fölé magasodó Brestova 1902 méteres csúcsára.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást