Életmód / Család

Ezek a legkedveltebb nagytestű kutyafajtákat. A tied rajta van a listán?

Leonbergi

Berni pásztor

Intelligens, bátor, családszerető– röviden így lehetne jellemezni ezt a fekete-fehér óriást, aki hazánkban is egyre népszerűbb a nagycsaládosok körében. Ragaszkodó fajta, ezért nem szereti, ha csakis a kertben van, így akkor igazán boldog, ha olykor-olykor belecsöppenhet falkája mindennapi életében. Szeret részt venni a történésekben, és szemmel kísérni azokat, melyek a négy fal keretein belül zajlanak, és ha megengedik neki, akkor ezt csendes, és visszafogott magatartással köszöni meg.

Ír farkaskutya

Az ír farkaskutya a legnagyobb marmagasságú az összes fajta közül, mérete olyan, akár egy póniló. Igaz ugyan, hogy hatalmas termettel van megáldva, mégis inkább szerethető és bohókás a kinézete, mint félelmetes. Testfelépítéséből kiindulva azt gondolnánk, lusta és lassú állatról van szó, de hihetetlen gyorsasággal képez száguldani, nem véletlen, hiszen agár is szerepel az őseik között. Nyugodtságát mutatja, hogy nem hagyja magát provokálni, például ha egy kisebb termetű kutya vicsorogva és ugatva közelítene felé, akkor ő csak egy halvány, magabiztos „mosoly” kíséretében vonul tovább, mintha nem érezné jogosnak, hogy leereszkedjen a kisebbek szintjére.

Leonbergi

A leonbergi, azaz a leonberger, a legnagyobb testű kutyafajták közé tartozik. Az újfundlandi, a bernáthegyi és a pireneusi hegyikutya kereszteződésével létrejött fajta igazi családi kutya, aki csupán a külsejét tekintve félelmetes, valójában senkinek se tudna ártani. Jó kiképzéssel persze megálljt parancsol a betolakodónak, viszont súlyos sérülést nem ejt rajtuk (bár félelmetesen mély ugatása mellett kevesen vannak azok, akik a közelükbe mernek férkőzni).

Rendkívül szeretetreméltó kutya, aki egyenesen rajong a kisgyerekekért, így bátran vehetjük melléjük, valódi bébiszitterként viselkedik velük.

Még 3 nagytestű kutyafajta a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást