Ha már unod egy kicsit a húsételeket, vagy csak egy kicsivel könnyebb vacsorát vagy ebédet ennél a nagy hőség miatt, akkor érdemes kipróbálnod a zöldséges tésztákat. Számtalan szuper variációja van, ahogy a zöldségeket a tésztákkal kombinálhatod, és a végeredmény garantáltan isteni lesz. Mutatjuk az öt kedvenc receptünket, ha valamelyiket te is kipróbálnád.
3/5 Csőben sült brokkolis-karfiolos tészta
Főzz ki egy adag penne tésztát sós, olíva olajos vízben, közben pedig tegyél fel főni vegyesen 500 g brokkolit és karfiolt. Ha megfőtt a tészta és a zöldségek is, szűrd le őket, majd tedd őket összekeverve egy hőálló tálba.
Készíts 10 dkg vajból, 1 dl tejből és 1 kanál lisztből fehér mártást, amelyet ízesíts citromlével, sóval és fehérborssal, majd öntsd ezzel nyakon a zöldséges tésztát. A tetejére szórj reszelt füstölt sajtot, majd tedd a 180 fokos sütőbe az egészet 20 percre.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!