A legjobb magyarországi kirándulóhelyek ősszel

A legjobb magyarországi kirándulóhelyek ősszel

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A legjobb magyarországi kirándulóhelyek ősszel

Használjuk ki az őszi napsütést és fedezzük fel hazánk legszebb kirándulóhelyeit. Töltődjünk fel az ősz színpompás színeiből és használjuk ki a kellemes séták lehetőségét.

Kékestető

A magyar csúcs hihetetlen szépségével szinte miden évszakban elvarázsolja az ide látogatókat. Számos hegyi túraútvonallal rendelkezik, ráadásul a sok látnivaló és a gyógyító levegő is páratlan élményt ad az erre járóknak.
A Kékestető 1014 méter magasan van, amely csodálatos látvánnyal ajándékoz meg minket, ha már erre járunk érdemes meghósítani a TV tornyot is, amelyről még csodálatosabb a kilátás. Az őszi időszakban lenyűgözően csendes, így főleg a nagyvárosi ember számára érdemes ide menekülni pár kikapcsolódást ígérő napra.

Tengerszem

A Sárospatak közelében található tengerszem feledhetetlen látványt ígér, hiszen az országban szinte egyedülálló ez a természeti csoda. A Megyer-hegyen található 324 méter magasságban. A tengerszemnek nevezett tó egy 15. századi kőfejtő bánya maradéka, amelyben összegyűlt az esővíz.
Remek kirándulóhely akár egy őszi délután, akár egy hosszabb hétvégét tervezünk. Ráadásul, ha nem csupán kirándulni szeretnénk Sárospatak város, Sátoraljaújhely és a környező falvak is számos érdekes nevezetességgel várnak. Kép forrása: Forrás: Logout.hu

Írottkő

A Kőszegi-hegység legmagasabb pontja, 883 méter magas. A csúcs megmászása fárasztó lehet, azonban ami biztos, hogy az ott fogadó látvány kárpótol minket az összes fáradtságunkért.
Ha már erre járunk, ne felejtsük el meg nézni a Hősök kapuját, Jurisics várát, a Hét Vezér forrását és az Ördögtányér sziklaalakzatot sem.Kép forrása: Forrás: utazzitthon.hu

Normafa

Budapest határában található a híres Normafa, amely lehetőséget ad a városlakók számára, hogy egy kicsit elmeneküljenek a természetbe a város zaja elől. Nem véletlen, hogy számos költőnk és írónk kedvenc helyének és ihletőjének számított régen ez a terület.
Csendes kis ösvények, páratlan kilátás és kis tisztások fogadnak minket ezen a vidéken. Itt található a híre Erzsébet kilátó is, amelyet egy kisebb túrával elérhetünk. A kilátó több szinten tárja elénk a Budapestre és környékére nyíló gyönyörű és elvarázsoló panorámát. Kép forrása: Forrás: budapestgolocal.blogspot.com

Galyatető

A 964 méteres Galyatető az ország második legmagasabb pontja. Levegője nagyon jó hatással van a légzőszervi megbetegedésekben szenvedőkre, tehát ha ilyen problémában szenvedünk, akkor érdemes ellátogatnunk erre a festői szépségű helyre.
Érdemes megtekintenünk itt az egykori Nagyszállót, valamint a kis római katolikus templomot, amelyet gyakran maga Kodály Zoltán is meglátogatott. Kép forrása: Forrás: panoramio.com WHERE id = Lossó Andrásné

Megnyugvást hozó kirándulóhelyek

Ezek a kirándulóhelyek kiválóak a megnyugvásra és az elmélkedésre, tehát ha szükségünk van pár óra békességre a rohanó hétköznapokban, akkor mindenképpen érdemes ezekre a természeti helyekre ellátogatnunk.
Az ősz a lecsendesedésről szól, amikor rendbe rakhatjuk a lelkünkben és a fejünkben dúló dolgokat. Ha tehetjük menjünk ki a természetbe, hiszen ezek a helyek a legalkalmasabbak arra, hogy újra harmóniába kerülhessünk önmagunkkal és a világgal.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást