Az élelmiszerek gyakran az érzelmeink megéléséhez is hozzájárulnak - jelenthetnek vigaszt, jutalmat, bűntudatot, vagy éppen egy kis nosztalgiát. A kutatók évek óta úgy tartják, hogy annak, amit eszünk, szerepe van abban, hogyan érezzük magunkat, mára pedig be is bizonyították, hogy mindaz, amit fogyasztunk, a gondolatainkra és a hangulatunkra is kihatással lehet. De vajon milyen élelmiszerek közül érdemes válogatnunk, ha rosszkedvűnek érezzük magunkat? A UCLA kutatói rengeteg tanulmányt tekintettel át arról, hogy különféle élelmiszerek hogyan hatnak az agyunkra, és megállapították, hogy egy kiegyensúlyozott étrend a rendszeres testmozgással együtt képes lehet legyőzni a mentális nehézségeket. Nem véletlen a mondás sem, hogy „az vagy, amit megeszel”. Egy egészséges étrendben sokféle élelmiszer helyet kaphat, de ha a cél az, hogy a legnehezebb napjainkon javítsunk a hangulatunkon, bizonyos élelmiszereket érdemes előtérbe helyeznünk.
A quinoa egy fehérjedús, teljes kiőrlésű gabona. Különösen népszerű azok körében, akik a rizs és a tészta helyettesítésére vágynak, de gluténmentes vagy vegán étrendbe is remekül beilleszthető. A kutatások szerint a quinoában található flavonoidok jelentős antidepresszáns hatással bírnak. Ennek tudatában, és mert egyébként is egészséges, akár minden nap is bátran fogyaszd különféle formákban, túl a köreten például saláták részeként.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!