Az élelmiszerek gyakran az érzelmeink megéléséhez is hozzájárulnak - jelenthetnek vigaszt, jutalmat, bűntudatot, vagy éppen egy kis nosztalgiát. A kutatók évek óta úgy tartják, hogy annak, amit eszünk, szerepe van abban, hogyan érezzük magunkat, mára pedig be is bizonyították, hogy mindaz, amit fogyasztunk, a gondolatainkra és a hangulatunkra is kihatással lehet. De vajon milyen élelmiszerek közül érdemes válogatnunk, ha rosszkedvűnek érezzük magunkat? A UCLA kutatói rengeteg tanulmányt tekintettel át arról, hogy különféle élelmiszerek hogyan hatnak az agyunkra, és megállapították, hogy egy kiegyensúlyozott étrend a rendszeres testmozgással együtt képes lehet legyőzni a mentális nehézségeket. Nem véletlen a mondás sem, hogy „az vagy, amit megeszel”. Egy egészséges étrendben sokféle élelmiszer helyet kaphat, de ha a cél az, hogy a legnehezebb napjainkon javítsunk a hangulatunkon, bizonyos élelmiszereket érdemes előtérbe helyeznünk.
A lazac tele van omega-3 zsírsavakkal, amelyek bizonyítottan hangulatjavító hatással rendelkeznek. Létfontosságú szerepet töltenek be a testünk sejttermelésében, fényessé varázsolják a hajunkat és a bőrünket, közben pedig lelkileg is jobban érezhetjük magunkat tőle. Ennek ellenére hazánkban is a legtöbben még mindig kevés halat fogyasztanak. Bár nem a legolcsóbb élelmiszer, de konzerv formában is hatékony, ezért legalább hetente egyszer próbáld meg beilleszteni az étrendedbe.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!