A 7 legizgalmasabb dokumentumfilm és sorozat: ezektől másképp tekintesz majd a világra

A 7 legizgalmasabb dokumentumfilm és sorozat: ezektől másképp tekintesz majd a világra

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 7 legizgalmasabb dokumentumfilm és sorozat: ezektől másképp tekintesz majd a világra

Szeretjük a sorozatokat, imádjuk a jó filmeket, de néha a bőség zavarában teljesen megfeledkezünk egy más, rendkívül izgalmas műfajról: a dokumentumfilmekről. Az utóbbi időben viszont ezek végre kiemelt figyelmet kaptak a különböző gyártóktól, és sorra jelennek meg a legizgalmasabb témákat körbeölelő sorozatok, valós eseményeket bemutatva. Ajánlunk is neked néhányat, ami végig a képernyőre szegezi a tekinteted, és segít, hogy egészen máshogy nézz a világra!

Our Planet – Bolygónk csodái

Ez a minisorozat 2019-ben jelent meg, és szinte napok alatt felkúszott az IMDb legjobb sorozatokat bemutató listájának élére.

Nem csoda, hiszen komoly témát dolgoz fel, gyönyörű, megható és sokszor szomorú felvételekkel – ha megnézed, biztos, hogy napokig elgondolkodtatnak a látottak.

A Bolygónk csodái azt mutatja meg, hogy milyen hatással van a globális felmelegedés az állatvilágra, hogyan okoz egyre komolyabb problémákat az éghajlatváltozás az élővilágunkra nézve, úgy, hogy nekünk itthon erről fogalmunk sincs.

A készítők négy éven át dolgoztak a sorozaton, és 50 országban jártak, hogy mindent megmutathassanak a nézőknek. A 8 epizódos dokumentumsorozatot mindenkinek látnia kellene!

 

Lo and Behold: Reveries of the Connected World

2016-ban Werner Herzog készített egy dokumentumfilmet, amiben annak járt utána, hogy az internet hogyan tudott ennyire erőteljes befolyásoló erővé válni az életünkben.

Néhány évtizede még azt sem tudtuk elképzelni, hogy ez létezni fog, most pedig még a bolti sorban állás közben is azt figyeljük, ki írt nekünk a Facebookon.

A férfi felvételei megmutatják, hogyan kúszott be a hétköznapokba az internet, miként váltunk függőjévé, és alakítottuk az életünket köré; ráadásul ez nem csak ránk igaz!

Még a tibeti szerzetesek is ellenőrzik a Twitterjüket a meditálások után, a film pedig ezt is közelről megmutatja.

 

Ice on Fire

Leonardo DiCaprio mindig is nagy élharcosa volt a környezetvédelemnek, a globális felmelegedés ellen pedig teljes erőbedobással küzd.

Nem csak saját életét éli a lehető legkörnyezetbarátabb módon, de tavaly még egy dokumentumfilmet is forgatott, amiben ennek fontosságára hívja fel a figyelmet.

Szemben megannyi dokumentumfilmmel, itt Leo nem azt hangoztatja, hogy mennyire esélytelenek vagyunk egy boldog jövőre, hanem azt mutatja meg a nézőknek, hogy hogyan tudnánk megoldani a problémákat most, ha együtt, mindannyian teszünk érte.

 

Arcélek, útszélek

2018-ban még Oscarra is jelölték Agnes Varda és J.R közös dokumentumfilmjét, amiben a két művész különleges utazásra indult.

Bejárták Franciaország vidéki területeit, felvételeikkel pedig azt mutatták meg, hogy az életben néha milyen váratlan találkozásoknak vagyunk tanúi, hogyan kötünk hihetetlen barátságokat, és mennyire nehéz észrevennünk az apró szépségeket, amelyek mindig körülvesznek minket.

Pedig ott vannak! Ha megnézed a dokumentumfilmet, biztos, hogy te is jobban odafigyelsz majd arra, hogy nyitott szemmel járj.

 

Volt egyszer egy bolygó

Ez a dokumentumsorozat két éven át készült, Will Smith narrációjával, elképesztő helyeket bejárva!

A készítők célja az volt, hogy bemutassák a Földet úgy, ahogy még sosem láthattad: 489 méterrel a felszín alatt, 460 kilométeres magasságban a Föld körül, vagy éppen a világ leghidegebb és legforróbb pontjain.

Megmutatják, mik azok a rejtélyek és megoldásra váró helyzetek, amiket a kutatók nap mint nap vizsgálnak, hogy választ kaphassunk az élet legnagyobb kérdéseire.

Rendkívül izgalmas, lélegzetelállító sorozat, ami kicsiket és nagyokat egyaránt végig le tud kötni!

 

Wild Amsterdam

Íme egy dokumentumfilm azoknak, akik imádják az állatokat!

Ebben a filmben ugyanis nem az emberek, hanem egy Frits nevű macska szemszögéből láthatod azt, hogy milyen az élet a mindig pörgős Amszterdamban, hogyan boldogul egy cica az emberek között, és egyáltalán milyen állatoknak nyújt menedéket egy város szűk utcája.

Mert meglepődnél, de elég sokszínű „népesség” gyűlik össze még a legforgalmasabb településeken is.

 

The Ted Bundy Tapes

Ted Bundy a 70-es évek egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa volt. Áldozatait hosszú éveken át szedte, ám megnyerő kisugárzása és külseje miatt sokáig fel sem merült az emberekben, hogy kit rejt az álca.

A férfi többször is megszökött a rendőrség karmaiból, a négyrészes sorozat pedig azt mutatja meg, akkoriban hogyan tudott valaki Amerika egyik pontjáról a másikra úgy elszökni, hogy még csak észre sem vették.

Amitől pedig igazán emlékezetessé válik ez a széria, az az, hogy valódi videófelvételekkel, interjúkkal és fotókkal készült el a sorozat, nem pedig egy másik színész játszotta el Ted Bundyt; ekkoriban ugyanis már fellendülőben volt a televíziózás, sőt, a férfi tárgyalását mindenhol élőben közvetítették. Csak erős idegzetűeknek!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást