5 hihetetlen haláleset, ami valóban megtörtént – Viccnek is rossz

5 hihetetlen haláleset, ami valóban megtörtént – Viccnek is rossz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 hihetetlen haláleset, ami valóban megtörtént – Viccnek is rossz

Mindenki tudja, hogy egyszer meg fog halni, de senki nem hiszi el, tartja a mondás. A cikkben szereplő emberek egészen biztosan nem gondolták volna, hogy életük úgy fog véget érni, ahogy végül történt.

Van az úgy, hogy valaki rossz időben van rossz helyen, és olykor sajnos egy ilyen fatális véletlen végzetes lehet. Ahogy ezekből az esetekből kiderül, a halál mindenhol les ránk és az élet sokszor brutálisabb dolgokat produkál, mint a legkreatívabb horrorfilmek. Nézzük, mi volt a történelem öt talán legfurcsább halálesete.

1/5. A tanár, aki egy gerely rossz végére került

Az hihetnénk, hogy egy gerely általi halál nem olyan meglepő, elvégre ezt a hajítófegyvert régen gyilkolásra használta az ember. Egy liverpool-i tornatanár viszont nem úgy lelte halálát a gerely által, ahogy azt gondolnánk.

1999-ben egy rutinedzés közben a 41 éves Jon Desborough éppen ment lemérni, milyen messzire dobott tanítványa, mikor megbotlott és olyan szerencsétlenül esett, hogy a gerely vége a szemgödrébe fúródott. Egy hónapig volt kómában, mielőtt meghalt. 

Imagesource/depositphotos.com

2/5. A híres táncos, akit a saját sálja ölt meg

Isadora Duncan kora ünnepelt és talán leghíresebb táncosa volt. Excentrikus, bohém stílusa az egész világot meghódította és az amerikai nő Párizsba költözött, hogy karrierje még jobban kibontakozhasson. A húszas években jártunk, elkötelezett kommunistaként sokszor viselt hosszú, vörös sálat, hogy kifejezze politikai hovatartozását és hűségét a párthoz és végül ez a sál okozta a vesztét is.

1927-ben éppen Nizzába tartott frissen vásárolt, kétszemélyes cabrio autójával, amiben utasként ült az anyósülésen. A sál lobogott a szélben, majd beakadt a hátsó kerékbe és megfojtotta Isadora Duncant-t, aki a helyszínen meghalt. Életéről 1968-ban film is készült, Vanessa Redgrave főszereplésével. 

3/5. 19 ember halt meg repülés közben egy krokodil miatt

Ez a történet is igazán filmbe illő. Egy repülőgépszerencsétlenség egyetlen túlélőjétől tudjuk, mi történt 2014-ben azon a végzetes napon, amikor 19 ember lelte halálát egy lezuhant gépben. Az út egy rutin repülésnek indult, és valamiért senki nem vette észre, hogy az egyik utas egy élő krokodilt vitt fel a gépre.

A hüllő repülés közben elszabadult és az emberek olyan pánikba estek, hogy szaladgálásukkal úgy kibillentették a repülőt, hogy annak motorjai leálltak és lezuhant. A szerencsétlen baleset huszadik áldozata maga a krokodil volt.

AlexGukBo/depositphotos.com

4/5. A focidrukker, akit egy repülő fűnyíró ölt meg

1979-ben a húszéves John Bowen egy focimeccs szünetében találkozott a végzetével. A két félidő közötti negyedórában ugyanis a szervezők azzal szórakoztatták a közönséget, hogy szokatlan alakú, távirányítós repülő gépeket reptettek.

Az egyik ilyen masina egy csaknem 15 kilós, propellerrel ellátott fűnyíró volt, amely felett elvesztették az irányítást, így az a nézők közé csapódott. A propeller szó szerint beleállt Bowen fejébe, a szemtanúk szerint pont úgy, mintha belevágtak volna egy fejszét.

5/5. Nyolc ember végzete a halálos sör-cunamiban

Az alkoholról tudjuk, hogy öl, butít és nyomorba dönt: az ember halálra issza magát, ittasan vezet, vagy részegen verekedésbe keveredik és vége az életének. Azt viszont ritkán fordul elő, hogy valaki szó szerint belefulladjon az alkoholba, pedig nyolc szerencsétlen ember pont így lelte halálát.

1814-ben történt ez az ital-katasztrófa Londonban, mikor megadta magát egy gigantikus hordó, ami 570 tonna sört tartalmazott. A folyékony kenyér lezúduló áradata mindent elsodort, ami az útjába került, többek között nyolc gyanútlan járókelőt is.

kulkann/depositphotos.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!