Bár növényi étrendet követek, én sem szeretek minden zöldséget. Leginkább a gyökérzöldségeket, keresztesvirágúakat szorítom folyton háttérbe, pedig ezeket is rendszeresen ajánlott fogyasztani. A legízletesebb megoldásnak a különféle krémlevesek bizonyultak: ezekben szinte észrevétlenül sőt, izgalmasan elrejthetem a kevésbé kedvelt alapanyagokat is.
Elkészítése: A sárgaborsót jól megmostam és egy éjszakára beáztattam, így sokkal hamarabb elkészül. Leöblítettem az áztatólevet, majd annyi vízzel feltettem főni, amennyi 2-3 centire ellepte. Hozzáadtam az összenyomott fokhagymát, majd fűszereztem sóval, borssal és szerecsendióval. A keletkező habot lemertem, majd amikor megpuhult összeturmixoltam. Én kuktában főztem, így nem kellett pótolnom a vizet, de előfordulhat, hogy hagyományos edényben erre szükséged lesz. A sárgaborsó krémleveshez nem szoktam semmilyen sűrítést tenni, mert remekül sűrűsödik magában is. Ami viszont fontos, hogy érdemes frissen fogyasztani, a másnapra félretett krémlevest valószínűleg már hígítani kell és újra felfőzni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!