A 7 legcsodásabb látnivaló Rómában

A 7 legcsodásabb látnivaló Rómában

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A 7 legcsodásabb látnivaló Rómában

A római látványosságoknak se vége se hossza, így mindent felsorolni nem kis feladat lenne. Mi most egy kicsit lerövidítettük a listát, így a leghíresebb látnivalók közül emeltünk ki hetet. Aki olyan szerencsés, hogy eljut ebbe a csodálatos városba, annak ezeknél jóval több mindent érdemes megnéznie, azonban az alábbi 7 dolgot semmi esetre sem szabad kihagyni.

Trevi kút

Róma egyik leghíresebb látványossága, és a világ talán leghíresebb kútja. Maga az építmény 26 méter magas, és 20 méter széles. De ez nem is annyira fontos, hiszen a lenyűgöző látvány mellett nem az adatok ugranak be az embernek.
Ráadásul, a szokás szerint, ha pénzérmét dobunk a kútba, akkor visszatérünk Rómába. Ennek köszönhetően a vízből naponta kb. 3000 eurót vesznek ki.

Forum Romanum

A történelem szerelmese számára biztosan nem ismeretlen ez a név, de azoknak is rémlik valami, akik egy kicsit odafigyeltek az iskolában. Igen, a városnak ez a része az ókori Róma központja volt.
Itt találhattuk a politikai hatalom központját, a szenátust, több isten templomát, illetve a forum kulturális és kereskedelmi központ is volt, ráadásul a kivégzések helyszínéül is szolgált. A területet mára teljesen feltárták, így nincs akadálya annak, hogy egy kicsit átérezhessük a Római Birodalom egykori életérzését.

Vatikán

Ha már olyan szerencsések vagyunk, hogy eljutunk Rómába, akkor semmiképp sem szabad kihagyni, hogy megnézzük a világ leghíresebb enklávéját, vagyis olyan miniállamát, mely teljes egészében egy másik állam területén fekszik.
De a Vatikán nem csak a miatt érdekes, hogy a legkisebb címet birtokolja. A múzeumok, a Szent Péter Bazilika, valamint a Szent Péter tér mind olyan látványosságok, melyeket mindenképpen érdemes beiktatni a programba.

Angyalvár

Ez az épület bizonyára sokak számára ismerős Dan Brown Angyalok és Démonok című regényéből, valamint az abból készült filmből.

Azt azonban már kevesen tudják, hogy a csodálatos, erődszerű építmény eredetileg sírbolt, amit Hadrianus magának és családjának építtetett.
Később az épület várként funkcionált, majd, mivel összeköttetésben áll a Vatikánnal egy alagút által, a pápák biztonságáért is felet. Ma múzeum működik benne, ami belépő ellenében látogatható, és csodálatos élménnyel kecsegtet.

Pantheon

A Római Birodalom legjobb állapotban fennmaradt épülete eredetileg az államvallás 7 istenének szolgált lakhelyéül.
Később az építmény katolikus templom lett, mely funkcióját a mai napig ellátja. Sok híres ember nyugszik itt, köztük Raffaello, vagy éppen Itália első királya, Viktor Emmanuel.
Szerencsére a Pantheon látogatása ingyenes, így kedvünkre gyönyörködhetünk az épületben, és nézhetünk fel az elképesztően tökéletes kupolára, melyet Kr.u. kb. 125-ben emeltek Hadrianus császár utasítására.

Spanyol lépcső

Ez a lépcsősor Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője. Népszerűsége a helyiek között is töretlen, és persze a turisták is nagyon kedvelik. Találkahely, és szintre mindig tele van emberekkel.
Neve nagyon egyszerű okból lett Spanyol lépcső: itt található ugyanis a spanyol nagykövetség.

Colosseum

Nem lehetne felsorolni a látványosságokat anélkül, hogy Róma egyik jelképe, a Colosseum ne szerepelne itt. Az ókori birodalom leghatalmasabb amfiteátruma eredetileg 50 ezer ember befogadására volt képes.
A 48,5 méter magas, 156 méter széles és 182 méter hosszú épület a gladiátorviadaloknak, az állatharcoknak és a korai kereszténykivégzéseknek is helyszínéül szolgát. Olyannyira odafigyeltek a látványosságok kivitelezésére, hogy a Colosseumot el lehetett árasztani, hogy a vízi csatákat is be lehessen mutatni.
Aki eljut Rómába, annak annyira sok mindent kellene megnéznie, hogy talán egy egész hónap is kevés lenne hozzá. A látványosságok mellett azonban ne felétkezzünk meg arról sem, hogy élvezzük, hogy egy ilyen régi városban sétálhatunk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást