A lámpák szerepe napjainkban 

A lámpák szerepe napjainkban 

Címlap / Otthon / Háztartás / A lámpák szerepe napjainkban 

A gondosan tervezett és biztosított világítással nemcsak a szemünket óvjuk, hanem a saját és mások testi épségét is. Nagyon fontosak az egyes területeken a mennyezeti fények, de az irányított fényforrásokkal vagy a kényelmes mobil eszközökkel is biztosítható, hogy a részlátás, a színlátás és a térlátás megfelelő lehessen.

Változik a látásélesség

A JOSZERSZAM.com lámpák nagy választékát kínálja, igen sok megbízható zseblámpát és kisebb-nagyobb munkalámpát találsz az oldalon, amelyekkel szinte bármilyen felhasználási területhez biztosíthatod a tökéletes megvilágítást. Ezzel pedig igazán sokat tehetsz elsősorban a véletlen balesetek megelőzéséért és a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzésért. 

Átlagban egy negyvenéves látásélessége már csak 90 százalékos a húsz éves korú 100 százalékos értékéhez képest. Hatvanévesen pedig már csak 75 lesz ez a szám. Bár gyakran szoktuk mondani, hogy a tapasztalt szakember már csukott szemmel is elvégzi a feladatot, de azért nem árt jó lámpákkal megtámogatni a hobbi- vagy a szerelési tevékenységek végzőit.

Nehezen hozzáférhető, sötét helyek

Egy akkus lámpa nagyon jó szolgálatot tud tenni olyan helyeken, ahol már nincs elektromos csatlakozó, és ahová már nem ér el a leghosszabb kábel sem. Ezekből beszerezhetők már olyan modellek is, amelyeknek a szerkezetébe 5-állású csuklót építettek be, amellyel pedig a végzett munka jellegének és típusának megfelelően lehet beállítani a fénysugár beesési szögét. 

Nagyon praktikus segítséget jelentenek a mágneses flexibilis lámpák, amelyeket igazán egyszerű a fémfelületekhez rögzíteni. Ha mind a két kézre szükség van a szereléshez és nincs elég fény, akkor ez igazán nagy segítség. Hiszen a munka nem állhat meg.

Ezek tölthető változata igen nagy biztonságot ad, akár 10 órás világításra is alkalmas egy-egy modell. 

A kezek felszabadítása

A legtöbb lámpát ma már jóformán csak LED izzókkal készítik. Ezek hatékonysága imponálóan jobb lehet, mint a hagyományos izzóké, ráadásul az energiahatékonysági értékeik is messze jobbak. A JOSZERSZAM.com oldalon kapható lámpák többsége is LED-es változat, például a fejlámpák között is ilyeneket találsz. Ha nem lehet a fémhez rögzíthető mágneses lámpákat használni, mindig jó egy praktikus és erős fényt adó fejlámpa. Beszerezhetők már olyan darabok is, amelyekről a lámpa könnyedén leszedhető és zseblámpaként is remekül használható. A fejpántos, világítással ellátott nagyító pedig a legprecízebb feladatok elvégzését teszi sokkal egyszerűbbé és hatékonyabbá. A világítással soha ne spórolj, hamar megtérül ez a befektetés.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást