Lakás-díszítés pénz nélkül

Lakás-díszítés pénz nélkül

Címlap / Otthon / Dekor / Lakás-díszítés pénz nélkül

Az otthonod diszítésére nem kell vagyonokat áldoznod. A nagyszerű ötletek nem pénzfüggők, valójában semmibe sem kerülnek.

Az alábbi dekorálási ötletek megoldást jelentenek, amennyiben új arculatot szeretnél otthonodnak.

Alacsony plafon

Gyakran az otthonunk túl alacsony, ezért jó lenne ha magasítani tudnánk.

A megoldás ha magasítod a mennyezetet az ablak felé helyezett függönytartóval. A magasról aláhulló függöny vagy sötétítő magasítja a teret.
A függönyök hossza vagy az ablak aljáig érjen, vagy teljesen a padlóig.

Rideg szoba

Ha úgy érzed, nem elég otthonos a szobád, töltsd meg párnákkal. Nincs meghittebb, mint egy halom párna. Gyűjtsd össze a házban talált összes szines kispárnát és helyezd a kanapéra.
Az ellentétes színek és különböző textúrák nagyszerűen illeszkednek egymáshoz.

Színfoltok

Ha vannak lakásodban falba épített modulok, érdemes feldobni ezeket pár színes tárggyal. Az ablak alatti heverőre helyezz színes párnát és nyújts végig egy ugyanolyan színű plédet. A szekrényeket megtöltheted könyvekkel és a szoba hangulatához illő dísztárgyakkal.
Ha nem tudod melyik szín legyen az a híres színfolt, keress a polcokon egy uralkodó színt, és próbáld előhozni a szoba többi részén is.

Nagy tükör

Ha nem szeretnél lyukat fúrni a faladba és elrontani a frissen felújított falat, akkor keretesztetsd be a tükröt és dőltsd a falnak. Egy nagy tükörnek rengeteg funkciója van a lakásban.
Egy gyönyörű keretben művészi hatása van. Amikor a falnak támasztod, akkor olyan hatást kelt, mintha a mennyezet még távolabb lenne. Ha fényt tükröz, megvilágítja a teret és egy ablak hatását kelti.

Személyesebb elrendezés

Ha a fal mentén vannak elrendezve a bútorok, különösnek és idegennek fog hatni a szoba. Toljuk a bútorokat távol a faltol, rendezzük csoportokba, így sokkal tágasabbnak és személyesebbnek fog hatni a tér.

Dekorálj gyümölccsel

Ha nincs elég dísztárgyad, nyisd ki a hűtőszekrényt! Tedd a színes gyümölcsöket üvegedényekbe vagy üvegtálakba. Válassz olyan gyümölcsöket, aelyeknek szezonja van és amelyek sokáig tartanak. Jól mutatnak a narancsok, (zöld)citromok,  almák és körték.

Természetes szépség

Miért költenénk egy halom pénzt kiegészítőkre, ha értékes szép darabokat találunk a természetben is. Például magas nyírfa törzseket támaszthatunk a falnak, esetleg állólámpát készíthetünk belőle.
Ágakat lehet szúrni magas kerámia vázába, esetleg átlátszó edényeket lehet megtölteni kövekkel és kagylókkal.

Fókuszpont

Minden jól berendezett szobának van egy fókuszpontja, amely a figyelm középpontját jelenti. Ez lehet a kandalló, televízió, kávézó asztal.
Rendezz a szoba közepére jól látható helyre egy ilyen pontot. Díszítsd egy virágos vázával, dísztárggyal vagy bármilyen stílusos kiegészítővel.

Tetőtér

Ha problémát jelentenek a tetőtér szögletei, használj függönyt az ágytámla mögött. Ennek baldachinos hatása lesz, ráadásul bensőségesebbé teszi a szobát.
Keress olyan függönyt, amely mintájában és színében megfelel, használj két függöny karnist a felszereléséhez (egyet a felfogatáshoz, egyet a falhoz való illesztéshez).
A mennyezetre fogatott textília kihangsúlyozza a tetőtéri szoba építészeti stílusát.

Fal-ékszerek

Ugyanúgy, ahogyan ékszerekkel szépíted megjelenésedet, a szobát is feldobhatod ezekkel a különleges kiegészítőkkel.
Az ékszeresdobozon kívül léteznek más ékszertartók is. Kereteztess be egy lapos dobozt, a belsejébe pedig akasztd kedvenc ékszereidet.
Nemcsak a falaknak lesz dísz, de így legalább nagyobb valószínüséggel fogod viselni a darabokat, mert rendszeresen szemezel velük.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!