A „kutyák otthonról dolgoznak” Instagram-profilt muszáj követned

A „kutyák otthonról dolgoznak” Instagram-profilt muszáj követned

Címlap / Hírek / A „kutyák otthonról dolgoznak” Instagram-profilt muszáj követned

A koronavírus miatt bevezetett karantén szinte mindenkinek átírta azt, hogyan végzi a munkáját – megszaporodott az otthon dolgozók száma, ami, úgy tűnik, az ebeket sem kímélte. Persze csak képletesen: a „Dogs Working From Home” Instagram-profilt mindenkinek követnie kell, aki szereti az ebeket, és a kijárási korlátozások idején otthonról dolgozott.

Véget nem érő Zoom-megbeszélések, síró gyerekek, akadozó internet, folyamatos takarítás, a karanténivászat miatti enyhe másnaposság – mindenki átélte a koronavírus miatti kijárási korlátozások poklát, még akkor is, ha volt olyan szerencsés, hogy megtarthatta a munkáját. Lehet, hogy mi nem élveztük annyira a home office-t, de négylábú, csaholó barátaink biztosan odavoltak érte: a gazdi végre egész nap otthon maradt, volt ideje játszani, nem hagyta ott őket majdnem egy teljes napra, hogy dolgozni menjen. De mi lenne, ha a home office-t nem mi, hanem a kutyáink is végig csinálnák? Ez az ötlet a „Dogs Working From Home”, vagyis a „kutyák otthonról dolgoznak” Instagram-profil mögött.

Az Instagram-profilnak a cikk megírásakor már majdnem 95 ezer követője van, a tartalom pedig lenyűgöző: aranyosabbnál aranyosabb kutyák mutatják be, milyen is a home office korona alatt. A négylábúak sokszor még öltözetben is passzolnak a gazdájukhoz, sőt, néhányuknál még egy-egy kézműves sör vagy frissítő rosé is ott virít a fotón. 

A profil Mark Polchleb ausztrál brandmenedzser keze munkáját dicséri, aki először a home office-től megrészegült kutyái, Billie és Ollie képeivel töltötte fel az oldalt. Nem kellett hozzá azonban sok idő, hogy érkezzenek a vendégposztok is, ma már pedig több mint 170 otthonról dolgozó kutyust csodálhatunk meg, ahogy éppen kávészünetet tartanak, fejhallgatóval meetingelnek, vagy unottan bámulnak a kamerába egy újabb hosszú munkanap végén. 

Polchleb azért csinálta meg ezt az Instagram-profilt, mert úgy érezte, hogy mindenkire ráfér most egy kis vidámság – ma már a férje segít neki a posztolásban, és abban is, hogy szortírozzák a beérkezett képeket. Azt mondják, egyetlen szabályuk van: a kutyusoknak, akik kikerülnek a profilra, otthon kell lenniük, hiszen egyrészt ez az oldal lényege, másrészt szeretnének mindenkit arra biztatni, hogy még mindig maradjanak otthon, amikor csak tudnak, hogy elkerüljék a járványt.

„Ezen kívül, ha aranyosak, és megmosolyogtatnak minket, bármit befogadunk”

– mondta Polchleb. Ha van egy kutyusod, aki majd’ kiugrik a bőréből, hogy otthon vagy vele, rakd oda a laptop elé, és nyugodtan küldd be az oldalnak – még az is lehet, hogy híres eb válik belőle.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!