Életmód / Ezotéria

Kutyahoroszkóp – A kutyádnak is van csillagjegye, vajon mi jellemző rá?

Kutyahoroszkóp – A kutyádnak is van csillagjegye, vajon mi jellemző rá?

Tudod, mikor van a kutyád szülinapja? A blöki életében valószínűleg ez a nap is olyan, mint a többi, hiszen ők máskor is pontosan ennyire örülnek az eldobott labdának vagy egy kis hasvakargatásnak, de az ezotériával foglalkozók szerint a kutya személyiségére is hatással van a csillagjegye. Állatot magadhoz venni hatalmas felelősség, ezért azt semmiképpen se a horoszkóp alapján döntsd el, milyen kutyát választasz, de ha már együtt élsz négy lábú barátoddal, jó móka elolvasni, mit mond róla a horoszkópja. A te kutyádra igaz a leírás?

Kos

A Kos csillagjegyében született kutyák mindig benne vannak valamiben, állandóan jönnek-mennek, egyszerűen mindenbe bele kell ütni egy kicsit az orrukat, mert őket minden érdekel.

Tele vannak energiával, és bár okosak és érdeklődőek, a tanításuk nem mindig egyszerű, mert nehéz hosszú távon fenntartani a figyelmüket, mindig találnak valamit, ami érdekesebb lehet.

Ezzel együtt egy ilyen kutya mellett soha nem lehet unatkozni, és jó eséllyel olyan helyekre juthatsz vele, ahol korábban még nem jártál.

Bika

A Bika jegyében született kutyákból remek munka- vagy segítő kutyák is lehetnek, hiszen többnyire energikusak és kitartóak, tanítani pedig könnyű őket, hiszen semmire sem vágynak jobban egy kis dicséretnél.

A Bika kutyák társaikhoz képest is hihetetlenül lojálisak, akit egyszer falkatagnak tekintenek, azt életük végéig rajongással szeretik.

Éles eszük, az, ahogyan szinte kitalálják a gazdi gondolatát, és közvetlen, barátságos természetüknek köszönhetően mindenki a szívébe zárja őket.

Ikrek

Az Ikrek jegyében született ebek szeretik az önállóságot, hajlamosak néha egy kicsit elvonulni és a maguk dolgaival foglalkozni, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne élveznék a társaságot, sőt.

Igazi nagyvilági kutyák lehetnek, akik közül sokan kimondottan élvezik, ha sok új ember veszi körül őket, akikkel lehet játszani és barátkozni. Persze, csak addig, amíg a gazdi is elérhető távolságban van.

Az Ikrek kutyák talán nem ülnek mindig a gazdájuk lába mellett, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnék őket teljes rajongásukkal.

Rák

A Rák jegyében született kutyák kicsit visszahúzódóak, félénkek lehetnek, de csak az idegenekkel.

Amikor ugyanis elemükben érzik magukat, a legmókásabb, legvidámabb ebek lehetnek, akik annyira imádnak bolondozni, mintha életük végéig kölyökkutyák maradnának.

Ha felszínre tudod hozni egy Rák jegyű kutya ezt az oldalát, biztos, hogy számtalan helyzetben csal majd mosolyt az arcodra, és hatalmasakat játszhattok együtt, ehhez azonban lehet, hogy időre és türelemre lesz szükség.

Akárhogy is, bármennyi időt megér egy kutya lelkének felszabadítása.

Oroszlán

Az Oroszlán jegyében született kutyák azok, akik semmitől sem rettennek meg, és jajj annak, aki a területükre téved az engedélyük nélkül, vagy rossz szándékkal közeledik a szeretteikhez.

Az Oroszlán kutyák nevelése – ahogyan az összes kutya esetében is – nagyon fontos, hiszen a bátor természetük egy rossz gazda kezei között agresszivitásba fordulhat, ez azonban sohasem a kutya hibája.

Az Oroszlán jegyében született kutyák is barátságos és hűséges ebek lehetnek, akik semmi áron sem adják fel azok védelmét, akiket a szívükbe zártak.

Szűz

A Szűz jegyében kutyák legszembetűnőbb jegye az intelligencia, nagyon könnyen taníthatóak, örömüket lelik abban, ha pontosan végezhetnek el egy-egy feladatot, így az is lehet, hogy az apportírozással is érdemes próbálkozni, mert mindketten sikerélményeket érhettek el vele.

A fegyelmezéssel azonban itt is óvatosnak kell lenned, mindig kövesd a szakképzett kutyakiképző tanácsait ezzel kapcsolatban, mert a túlzott szigor összetörheti ezeknek az egyébként nagyon érzékeny kutyáknak a lelkét.

Mérleg

Talán nincs olyan ember, aki ne kedvelné meg első látásra a Mérleg jegyében született kutyákat, akik sokszor különösen szépek, vagy van valami sajátos jegyük a külsejükben is.

Eleinte kicsit félénkek, ha idegennel találkoznak, de jó hangulatban gyorsan feloldódnak, és barátságosak lesznek.

A Mérleg kutyák képesek gazdájuk minden egyes hangulatváltozását megérezni, és erre azonnal reagálnak is, nem ritka, hogy a szomorú gazdit bújással próbálják vigasztalni, ha pedig valami jó dolog történik, ők is izgatottak lesznek.

Skorpió

A Skorpió jegyében született kutyákat minden érdekli, semmi nem kerülheti el a figyelmüket, és folyton készen állnak egy új kalandra.

Rendkívül energikusak, órákig képesek játszani, és imádják a hosszú sétákat. Szeretnek a társaság középpontjában lenni, ezért gyakran bolondoznak is, csak hogy elnyerjék mások figyelmét.

Ugyan okosak és értelmesek, de nem mindig egyszerű a tanításuk, mert meglehetősen öntudatosak is, akik hajlamosak a saját fejük után menni.

Hajlamosak lehetnek a kisebb csíntevésekre, de bolondos, barátságos természetükért cserébe mindent meg lehet bocsájtani nekik.

Nyilas

A Nyilas jegyében született kutyák nagyon barátságosak és feltétel nélkül szeretnek, de ha valaki egyszer megsebzi őket, az könnyen összetöri a lelküket, és nem egyszerű újra elnyerni a bizalmukat.

A kulcsszó a türelem és a sok simogatás, de a Nyilas kutyákat a gyomruknál fogva is meg lehet nyerni, hiszen imádják a finom falatokat.

Bár alapvetően szófogadóak és jól neveltek, ha ételről van szó, hajlamosak engedni a kísértésnek, és áthágják a szabályokat, de a bűntudatos pofikra nem sokáig lehet haragudni.

Bak

A Bak kutyák igazi kanapéebek lehetnek, akik imádnak egész nap lustálkodni, vagy a gazdival tévét nézni.

Természetesen nem vetik meg a játékot és a hosszú sétákat sem, de igazán a melegben érzik jól magukat, pontosan tudják, hogyan élvezzék a gazdis életet, és látványosan tudnak belefáradni a nagy pihenésbe.

Ha szeretnének valamit, azt látványosan egyértelművé teszik, például azzal, hogy odatartják a hasukat egy kis vakargatásra, és addig nem is tágítanak, míg meg nem kapják a nekik kijáró kényeztetést.

Vízöntő

A Vízöntő jegyében született kutyák kíváncsiak és fogékonyak a világ dolgaira, mindig valami újdonságot keresnek.

Rengeteg figyelmet és szeretetet igényelnek, e nélkül ugyanis könnyen magukba fordulóak lesznek.

Ha nincs társaságuk, hajlamosak lehetnek egész nap csak feküdni, de ezt nem örömükben teszik, hanem mert nincs, ami felkeltse az érdeklődésüket.

Egy aktív, minden mókában benne levő gazdi azonban mindennél boldogabbá teszi őket, és más kutyák társaságát is nagyon tudják élvezni.

Halak

A Halak jegyében született kutyák természetesen nem vetik meg a labda kergetését sem, de már kölyökkorukban is van bennük valami hatalmas bölcsesség, mintha értenék a világ nagy dolgait, és a gazdinak néha az lehet az érzése, hogy a kutyája derűs nyugalommal figyeli botladozásait.

A Halak jegyű kutyák mintha tudnák, mi az élet igazi célja, és nem kergetik, mégis elérik a boldogságot egy kiadós sétában, egy délutáni szunyókálásban, vagy csak abban, ahogy csendben ülnek a gazdi lába mellett.

Békés természetük miatt a gyerekekkel, vagy más állatokkal is jól kijönnek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást