Ahogy melegszik az időjárás, a klasszikus uborkasaláta csábításának is egyre nehezebb ellenállni. A ropogós, lédús uborka zamatos és krémes öntetekkel kombinálva mindig felfrissít egy forró napon, és rengeteg olyan főétel van, amihez tökéletesen passzol. Ha pedig te is a rajongója vagy, akkor idén a klasszikus verziója mellett próbálj ki néhány különlegesebb változatot.
3/5 Joghurtos uborkasaláta
A joghurtos uborkasaláta remek kísérője lehet a hús- vagy a halételeknek, de pitába is töltheted. Ha pedig az uborkát aprítás helyett lereszeled, mártogatósként is tálalhatod. Hámozz meg és vágj félbe 4 nagy uborkát. Mindegyik uborkás csónakot vágd kis darabokra. Tedd egy tálba, szórj rá sót, és tedd félre legalább 20 percre. Keverj össze egy közepes tálban 2 csésze zsírszegény natúr joghurtot, 2 teáskanál citromlevet, ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagymát felaprítva, 1 csipet frissen őrölt borsot és 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselymet vagy mentát. Ezután gyorsan keverj hozzá 1 evőkanál extra szűz olívaolajat. Az uborkát csepegtesd le, tedd vissza a tálba, öntsd rá a joghurtos keveréket, forgasd jól össze az egészet, és már el is készültél.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!