Ahogy melegszik az időjárás, a klasszikus uborkasaláta csábításának is egyre nehezebb ellenállni. A ropogós, lédús uborka zamatos és krémes öntetekkel kombinálva mindig felfrissít egy forró napon, és rengeteg olyan főétel van, amihez tökéletesen passzol. Ha pedig te is a rajongója vagy, akkor idén a klasszikus verziója mellett próbálj ki néhány különlegesebb változatot.
Görögdinnyés uborkasaláta
Ez a frissítő nyári saláta a hűsítő görögdinnyét és az uborkát ötvözi a jalapeño pikáns hatásával. Keverj össze egy közepes tálban 2 ½ csésze apróra vágott görögdinnyét, ¾ csésze apróra vágott uborkát, 1 csésze csemegekukoricát, 5 evőkanál apróra vágott vöröshagymát, ízlés szerint 1/2 -1 apróra vágott kis jalapeño paprikát, 3 evőkanál apróra vágott koriandert, 3 evőkanál friss lime levet és ½ teáskanál sót. Ezután azonnal tálalhatod önmagában, de tortilla chipssel is nagyon ízletes.