Erős gyógyhatása van ennek az elfeledett dísznövénynek

Erős gyógyhatása van ennek az elfeledett dísznövénynek

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Erős gyógyhatása van ennek az elfeledett dísznövénynek

Kiknek?

Nos aki kövirózsát szeretne ültetni, annak nem lesz éppen nehéz dolga. A növény latin neve a sempervivum is azt jelenti, hogy örökké élő, ami mutatja, hogy egy kifejezetten szívós virágról van szó. Szinte nem is lehet tönkretenni, gyakorlatilag egyetlen dolgot nem visel, ez pedig a pangó víz. Viszont ha sok napot kap, azt gyors növekedéssel hálálja meg.

Hova?

Ez a másik remek tulajdonsága a kövirózsának: tulajdonképpen bárhol megél. Ez azt jelenti, hogy remekül érzi magát egy cserépben is, de ha a repedezett falba teszel belőle egy kisebb virágot, és ott van némi föld, akkor ott is vígan elvan. Éppen ezért remek dísze lehet a háznak, vagy az erkélynek is.

Kövirózsa
istockphoto

Szaporítása

Ha már megvan a rózsánk, akkor nincs más dolgunk, mint napos helyen tartani. A kövirózsa ugyanis rengeteg sarjat nevel, amiket hosszabb – rövidebb szárakon akár ki is lógat a cserepéből. Ezek a virágok azután lepottyannak, és ha földre esnek, akkor ott gyökeret eresztenek, és fejlődésnek is indulnak.

Gondozása

Mint azt már írtuk, a kövirózsák rosszul viselik a pangó vizet. Ez nem is csoda, hiszen pozsgásokról van szó, vagyis a leveleikben rengeteg nedvességet tárolnak. A talaj éppen ezért jó vízátvezetésű kell, hogy legyen, és nyugodtan keverhetünk hozzá kőzúzalékot is. Fontos, hogy a cserépben tartott növényeket előszeretettel támadják meg baktériumok és egyéb fertőzések, ezért évente érdemes átültetni őket.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást