Félrelépéshez vezetnek a következő körülmények – el is kerülheted

Félrelépéshez vezetnek a következő körülmények – el is kerülheted

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Félrelépéshez vezetnek a következő körülmények – el is kerülheted

Megszűnik az érzelmi kapcsolat

A legtöbbször nem a harmadik fél iránt érzett puszta fizikai vonzalom vezet a félrelépéshez, hanem az, ha köztetek elmúlik a szerelem. Persze, ilyenkor felmerül a kérdés, hogy egyáltalán mi értelme van a kapcsolatnak akkor, ha nem éreztek egymás iránt semmit, de a legtöbb komoly kapcsolat idővel alaposan összefonja a résztvevők életét. Nem csupán arról van szó, hogy kimondjátok, itt a vége, hiszen adott esetben közös házatok, hiteletek, gyermeketek van, így a válást nem lehet elintézni egy papír aláírásával.

Ami biztos, a hűtlenség a legtöbbször annak a jele, hogy már egyszerűen nem vonzódtok egymáshoz sem testileg, sem lelkileg. Ha másnak nem, a kedvesed iránt érzett szerelemnek kell visszatartania attól, hogy belezúgj valaki másba. Jó eséllyel meg sem tetszik senki komolyabban, ha mégis, akkor sem gondolkozol azon, hogy mindent hátrahagyj a jelenlegi életedből. Éppen emiatt, ha eljutsz a félrelépésig, akkor az már azt feltételezi, hogy megszűnt köztetek az érzelmi kapcsolat.

Nincs elég időtök egymásra

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, milyen az, amikor semmire sincs idő: szinte mindenkit beszippantanak a mozgalmas hétköznapok, amik általában munkáról, a ház körüli teendőkről és kisebb-nagyobb bonyodalmak megoldásáról szólnak.

Bár jó esetben a közös célok motiválnak benneteket, a sok feladat sajnos oda vezet, hogy éppen egymásra nem marad időtök, holott ez nagyon fontos lenne.

Kifejezetten sérülékennyé válhat a kapcsolatotok ilyen esetekben, hiszen ahogy a korábbi pontból is kiderült, az érzelmi harmónia különösen fontos hosszú távon. De hogyan tudnátok egymásra hangolódni, odafigyelni a másik problémáira, örömeire, ha szinte nem is találkoztok? Ilyenkor nem csak a beszélgetések szorulnak háttérbe, hanem a közös élmények is, miközben az intimitással együtt a szexuális érdeklődés is alábbhagy.

Emiatt van, hogy groteszk módon éppen a félrelépés az, ami megmenthet egy lejtőn lefelé haladó házasságot, hiszen ráébreszti a feleket arra, hogy hibákat hibákra halmoztak. Szerencsére nem kell megvárni, amíg idáig eljuttok!

A második leggyakoribb okot még talán könnyebb is kivédeni, mint az elsőt. Egyszerűen törekednetek kell arra, hogy tartalmas időt töltsetek együtt – szükség esetén tudatosan, komolyabb szervezéssel. Sosem szabad elfelejtenetek, mennyivel többet értek ti egymásnak, mint azok a körülmények, amiket végül meg tudtok teremteni a sok munkának köszönhetően. Ha nem tudjátok együtt kiélvezni a munka gyümölcsét, akkor teljesen feleslegesen robotoltok…

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást