4 dolog, ami rossz közérzetet okoz nekem otthon – Te is így vagy vele?

4 dolog, ami rossz közérzetet okoz nekem otthon – Te is így vagy vele?

Címlap / Otthon / Dekor / 4 dolog, ami rossz közérzetet okoz nekem otthon – Te is így vagy vele? / 2. oldal

Állott levegő

Aligha szorul magyarázatra, hogy az oxigén lételemünk: egyszerűen nem tudunk megfelelően üzemelni nélküle. Bágyadtságot, fejfájást, ingerültséget és fáradtságot okoz, ha nem megfelelő a lakás oxigénszintje. Amikor úgy érzed, szinte menekülnél otthonról, képtelen vagy odahaza feltöltődni, koncentrálni, akkor gondolnod kell arra is, hogy egyszerűen nem megfelelő mennyiségű és minőségű odabenn a levegő. Szerencsére ezt a problémát is könnyű orvosolni: egy alapos szellőztetés rengeteget segít a helyzeten.

A hideg hónapokban is érdemes ügyelned erre, ekkor javasolt gyakrabban, rövidebb ideig szellőztetned, továbbá tudatosan megválogathatod a szobanövényeket, amik ugyancsak segítenek a légfrissítésben. Ugyanakkor ne feledd, hogy utóbbiak éjszaka nem termelnek oxigént, ezért a reggelt érdemes nyomban egy kis ablaknyitással kezdened. 

photography.eu/depositphotos.com

Csak semmi vita!

Nem éppen kézzel fogható, de annál inkább érthető, hogy az otthoni viták, nézeteltérések alaposan elrontják a jó hangulatot. Persze óhatatlan, hogy akik egy háztartásban élnek, azok időnként összezörrenjenek, de tudatosan is arra kell törekednetek, hogy a lehető legkevesebbet veszekedjetek otthon.

Teljesen más egy szeretetteljes otthonba hazaérkezni, mint arra készülni már útközben, milyen nézeteltérésed lesz az adott napon.

Érthető, hogy vitákkal tűzdelt párkapcsolat, vagy éppen szülő-gyermek viszony mellett nem dob fel az az idő, amit otthon tölthetsz. Az ilyen problémáknak minél előbb pontot kell tenni a végére, különben azt veszitek észre, hogy senki sem megy szívesen haza a családtagok közül.

prostooleh/depositphotos.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást