Dekor / Otthon

4 dolog, ami rossz közérzetet okozhat a lakásodban – így tehetsz ellene

4 dolog, ami rossz közérzetet okozhat a lakásodban – így tehetsz ellene

Az oviba rohanás után mindenhol rendetlenség maradt körülöttem, és bár úgy voltam vele, hogy munka után is ráérek megszüntetni a káoszt, inkább előbbre hoztam a pakolást. Láss csodát: ahogy a végére értem a villámtakarításnak, kiszellőzött a fejem és jóval gördülékenyebben haladtam előre a feladataimmal.

De nem csak a kupleráj az, ami miatt negatív hangulata lehet az otthonodnak, és aminek következtében nem tudsz kellően feltöltődni.

Rendetlenség

Nem tartom magamat egy nagy Feng-shui rajongónak, de ami az eredeti célja, azzal maximálisan egyetértek. A Feng-shui lényege ugyanis az összhang megtalálása, márpedig aligha lehet nyugalom és kényelmes hangulat ott, ahol óriási a rendetlenség.

A Feng-shui szerint a rendetlenség akadályozza az energiák szabad áramlását, ami éppúgy gátolja a koncentrálást, mint a pihenést. Utóbbi különösen lényeges szempont, ha szeretnéd magadat otthon kipihenni, ezért az egyik első teendőd, hogy rendet rakj, ha úgy érzed, valami nem stimmel a lakásodban.

Érdemes a lehető legkevesebb holmit megtartanod, egy alapos lomtalanítás éppúgy jót tesz a közvetlen környezetednek, mint a lelkednek. A minimalista stílusban viszonylag könnyű megteremteni a rendet és a harmóniát. Ráadásul minél kevesebb holmi van elöl, annál gyorsabban tudsz összepakolni – így időt és energiát spórolhatsz magadnak.

unitedphotostudbio/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást