4 dolog, ami rossz közérzetet okoz nekem otthon – Te is így vagy vele?

4 dolog, ami rossz közérzetet okoz nekem otthon – Te is így vagy vele?

Címlap / Otthon / Dekor / 4 dolog, ami rossz közérzetet okoz nekem otthon – Te is így vagy vele?

Az oviba rohanás után mindenhol rendetlenség maradt körülöttem, és bár úgy voltam vele, hogy munka után is ráérek megszüntetni a káoszt, inkább előbbre hoztam a pakolást. Láss csodát: ahogy a végére értem a villámtakarításnak, kiszellőzött a fejem és jóval gördülékenyebben haladtam előre a feladataimmal.

De nem csak a kupleráj az, ami miatt negatív hangulata lehet az otthonodnak, és aminek következtében nem tudsz kellően feltöltődni.

Rendetlenség

Nem tartom magamat egy nagy Feng-shui rajongónak, de ami az eredeti célja, azzal maximálisan egyetértek. A Feng-shui lényege ugyanis az összhang megtalálása, márpedig aligha lehet nyugalom és kényelmes hangulat ott, ahol óriási a rendetlenség.

A Feng-shui szerint a rendetlenség akadályozza az energiák szabad áramlását, ami éppúgy gátolja a koncentrálást, mint a pihenést.

Utóbbi különösen lényeges szempont, ha szeretnéd magadat otthon kipihenni, ezért az egyik első teendőd, hogy rendet rakj, ha úgy érzed, valami nem stimmel a lakásodban.

Érdemes a lehető legkevesebb holmit megtartanod, egy alapos lomtalanítás éppúgy jót tesz a közvetlen környezetednek, mint a lelkednek. A minimalista stílusban viszonylag könnyű megteremteni a rendet és a harmóniát. Ráadásul minél kevesebb holmi van elöl, annál gyorsabban tudsz összepakolni – így időt és energiát spórolhatsz magadnak.

unitedphotostudbio/depositphotos.com
istockphoto

Javításra szoruló tárgyak

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én hajlamos vagyok a hibákra és a hiányosságokra koncentrálni, legalábbis a tárgyakat, teendőket illetően. Gyerekként pont fordítva működtem, állandóan halogattam és mindent az utolsó pillanatra hagytam. Most viszont akkor is nehezen pihenek, ha az adott napra tervezett feladatokat letudtam – egyik véglet sem szerencsés. Ha te is hajlamos vagy a maximalizmusra, akkor az otthonodat illetően érdemes minél előbb sort kerítened a hiányosságok kiküszöbölésére.

A lehető leghamarabb fejezd be a lakberendezést, szerezz be minden fontos holmit, és javíts, javítass meg mindent, ami nem működik!

A törött tárgyaktól, elromlott, javíthatatlan készülékektől szabadulj meg, mert tudat alatt is azt sugallhatják számodra, hogy valami nem jól, hibásan működik otthon. 

photography.eu/depositphotos.com
Könyvespolc
istockphoto
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást