Egészség / Életmód

10 szabály, hogy biztosan ne kapd el se az influenzát, se a koronavírust

10 szabály, hogy biztosan ne kapd el se az influenzát, se a koronavírust

3. Tankolj fel D-vitaminból!

Az biztos, hogy vitaminok szedésével nem fogod tudni kivédeni teljesen a betegségeket. De kutatások kimutatták, hogy akinek túl kevés D-vitamin van a szervezetében, az a koronavírusra például fogékonyabb, a D-vitamin pedig a már megfertőzötteknek is segít gyógyulni. Túladagolni nem kell, túl nagy jelentőséget nem kell neki tulajdonítani, de az biztos, hogy érdemes figyelni arra, hogy ne legyen belőle hiányod.

4. Oltasd be magad!

Szerencsénk van, hogy az influenzára van oltás. A koronavírusra egyelőre nincs. De szakértők egyetértenek abban, hogy most mindennél fontosabb beadatni az influenza elleni vakcinát is, hiszen egyrészt nagyon nehéz lenne a szervezetnek szélsőséges esetben megküzdeni mindkét fertőzéssel, másrészt a kórházak lassan a teljes kapacitásukon működnek – egy-egy súlyosabb influenzás esettől érdemes megkímélni őket, hogy a koronavírusos betegeket el tudják látni megfelelően.

A másik, ritkán hangoztatott, ám evidens ok, amiért jó ha be vagy oltva, az a diagnosztizálási segítség, hiszen az orvosok egy esetleges koronavírus fertőzés esetén ki tudják zárni az influenzát és gyorsabban tudnak koronával diagnosztizálni – ergo hamarabb részesülsz megfelelő ellátásban.

1 2 3 4 5

6 hozzászólás

 • Avatar
  Francesco Landretti
  2020.11.07., 12:12

  Ezek mind tipikus PROPAGANDA tanacsok, amit valoszinü a gazdagodni kivano elit-politikai es vilaghatalom ajanlasaval kapott a bien is.” Maradj otthon, amikor csak lehet” + “Oltasd be magad” – KATASZTROFA,hogy ezt igy is propagandaljak !!!!

  Válasz
  • Avatar
   Orbán Eszter
   2020.11.08., 15:47

   Elég buta vagy. De legalább jóképű?

   Válasz
   • Avatar
    Béla Selényi
    2020.11.28., 10:15

    A naponta százszor közölt halottak és betegek száma is hozzájárul a szorongáshoz.Ez is beteggé tehet.A higénia és a sok mozgás is csökkenti a fertőséseket.

    Válasz
  • Avatar
   Coronita
   2020.12.05., 14:26

   Hát én nagyon odafigyeltem, mindent betartottam aztán mégis karanténban vagyok egy pozitív teszt után. Szóval hagyjuk ezeket a jótanácsokat 🙁

   Válasz
   • Avatar
    Huth Geri anyukája
    2020.12.15., 18:47

    No de hogyan kaptad el?

    Válasz
 • Avatar
  Yamakawa
  2020.11.28., 21:05

  Ne olvass ilyen cikeket. Ha elzárod magad éppen gyengíted az immunrendszeredet. Sportolj még hidegben is!

  Válasz

Írj egy hozzászólást