Egészség / Életmód

10 pofonegyszerű szabály, hogy ne kapd el a koronavírust és az influenzát

10 pofonegyszerű szabály, hogy ne kapd el a koronavírust és az influenzát

1. Maradj otthon, amikor csak lehet!

Nem véletlen, hogy a világ nagy részén jelenleg karantén van, vagy afelé halad a társadalom: a legegyszerűbb módja annak, hogy a betegségeket elkerüld, az az, hogy alig mozdulsz ki a lakásból. Ez persze hosszú távon nem megoldható, de érdemes lehet minimálisra csökkenteni világjárvány idején a társasági programok számát.

A fertőzés egyszerűen csak azon múlik, hány emberrel érintkezel. Minden más fertőzési lehetőség (pl. élelmiszerektől, postai küldeményektől származó vírusfertőzés) esélye minimális. Ne vedd kényszernek, inkább gondolj arra, hogy ebben a nyálkás, sötét időben úgyis szívesebben kuckózik be az ember!

2. Figyelj arra, ha kezdesz lerobbanni!

Az ember általában akkor kapja el a vírusokat, ha egyébként is kicsit legyengül az immunrendszere. Figyelj oda magadra, és ha fáradtabb, levertebb vagy, mint szoktál, vagy kicsit túlhajszoltad magad, akkor inkább dolgozz otthonról pár napig, hogy biztosan ne tedd ki a vírusáradatnak a szervezetedet (és a másokét) a tömegközlekedésen vagy a munkahelyeden.

Oldalak: 1 2 3 4 5

2 hozzászólás

 • Avatar
  Francesco Landretti
  2020.11.07., 12:12

  Ezek mind tipikus PROPAGANDA tanacsok, amit valoszinü a gazdagodni kivano elit-politikai es vilaghatalom ajanlasaval kapott a bien is.” Maradj otthon, amikor csak lehet” + “Oltasd be magad” – KATASZTROFA,hogy ezt igy is propagandaljak !!!!

  Válasz
  • Avatar
   Orbán Eszter
   2020.11.08., 15:47

   Elég buta vagy. De legalább jóképű?

   Válasz

Írj egy hozzászólást