Otthon

Koronavírus: Húsvét házi karanténban – 5 ok, amiért jobb lesz, mint valaha!

Koronavírus: Húsvét házi karanténban – 5 ok, amiért jobb lesz, mint valaha!

Semmi okunk szomorkodni! Igen, az idei húsvét más lesz, mint a többi, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lehetne egy olyan kivételes élmény, mint bármely más eddigi ünnepünk. Talán nem tud az egész család összeülni és idén nem mehetnek körbe a fiaink locsolkodni, de ettől még a húsvét él és házi karantén ide vagy oda, nem szabad róla megfeledkezni! Egy hipermarketben a pénztárnál meghallottam, hogy a szomszéd sorban egy család a házi karanténról beszél. Aztán hirtelen a fiatal lány így szólt: „Jól van, tudom, hogy házi karantén van, és úgyse tartjuk meg a húsvétot, de akkor is vegyünk már pár ilyet!” Majd a mellette lévő dobozból csoki tojásokat és nyuszikat kezdett bepakolni a kosárba. Igaza van! Csak mert házi karantén van és kijárási korlátozás, még nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a húsvétról. Sőt! Van itt 5 ok, ami miatt idén még sokkal jobb lehet az elmúlt évekhez képest!

Kevesebb készülődéssel és stresszel jár

A legtöbben már hetekkel korábban rákészülnek a húsvétra. Beszerzik a megfelelő díszeket, gondosan megtervezik az ünnepi fogásokat, vannak, akik napokkal előtte megsütik a sütit.

Majd jön a végeláthatatlan takarítás, főként a szertartásos függönymosás, hiszen vendégek is lesznek. Ez az időszak kimondottan stresszes a legtöbb nő számára, akik nyakukba veszik a készülődést.

Ám idén nem kell ennyire görcsösen rápörögni arra, hogy minden tökéletes legyen!

Sokkal kevesebb stresszel és feszültséggel fog járni a húsvétra történő készülődés.

 

Több időd marad önmagadra!

Ha húsvétról van szó, automatikusan a család jut az eszünkbe. Ám egyeseken ilyenkor vegyes érzelmek lesznek úrrá.

Szeretik a családot, talán még a húsvéti készülődést is, de az ünnepekkor folyamatos a jövés-menés, mint karácsonykor. Az embernek egy perc nyugta vagy szabadideje sincs.

Az ünnepek pedig villámgyorsan eltelnek és már lehet is visszatérni a megszokott kerékvágásba. Nos, a jó hír az, hogy időn több időd marad önmagadra!

Ez egy olyan kivételes húsvét lesz, amikor arra is jut majd időd, hogy önmagaddal foglalkozz, pihenj és olyan dolgokat csinálj, amik jó érzéssel töltenek el!

 

Létrehozhatod a saját húsvétodat

Talán megszoktad, hogy ilyenkor mindig az egyik rokonodnál gyűltök össze. Volt egy fix forgatókönyv.

Meglehet, hogy néha egyhangúnak vagy ódivatúnak találtad a húsvétot. Ám most olyan lehet, amilyet csak akarsz!

Nem kell megfelelned senkinek. Idén nem az lesz, amit az anyós szeretne vagy amid a szüleid várnának. Ez alkalommal olyanná varázsolhatod a húsvétot, amilyenné csak akarod.

Lazává, bohókássá, akár új szokásokat létrehozva. Élj a lehetőséggel és engedd szabadjára a fantáziádat! Milyen húsvétra vágysz?

 

Sokkal meghittebb lesz az ünnep

Persze jó dolog az, amikor szegről-végről összegyűlik a család és mind együtt vagyunk. Igaz, nem kevés gyomorgörccsel szokott járni egy hadsereg megvendégelése.

Ám most csak a szűk családi kör lesz jelen húsvétkor. Csak a párunk, a gyerekeink.

Még akkor is, ha videóscseten tartjátok meg a húsvétot a családdal. Így sokkal meghittebbnek ígérkezik, épp azért, mert csendesebb és visszafogottabb lesz.

Ha az embernek nem arra kell figyelnie, hogy minden tökéletes legyen, jobban át tud szellemülni az ünneppel, de legalábbis jobban tudja élvezni a családdal töltött időt.

 

Még jobban értékeljük majd egymást

Mivel szűk körben tartjuk meg a húsvétot, sokkal jobban fogjuk értékelni egymást. Figyeld csak meg: jóval több szeretettel fordulsz majd a családod felé. Mert eszedbe jut, hogy egyesekkel nem lehetsz együtt, elválasztott titeket a járvány. Talán egészen eddig természetesnek vetted, hogy mindig együtt ünnepeltek. De semmit sem szabad annak venni, főleg nem egymás jelenlétét.

Hálával telnek meg azok a szívek, akik a családjukkal lehetnek, mert tudják: sokan egyedül maradtak az ünnepekkor.

Ezért még jobban fogjuk értékelni a szeretteinket! A járvány után sokkal erősebbnek kell lennie a kapcsolatainknak, mert újabb leckét kaptunk arról, miszerint sajnos semmi sem örök és csupán halandók vagyunk. Igyekeznünk kell a jövőben sokkal őszintébb és szorosabb kapcsolatokat kialakítani!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást