Ezek rengeteget rontanak a termékenységeden, és nem is tudsz róluk

Ezek rengeteget rontanak a termékenységeden, és nem is tudsz róluk

Címlap / Életmód / Egészség / Ezek rengeteget rontanak a termékenységeden, és nem is tudsz róluk

Ha dohányzol: akkor is, ha csak néha!

Mind tudjuk, hogy a cigarettának számos negatív hatása van a szervezetre, de gyakran elfelejtjük, hogy nem csak a tüdőnket és a szívünket károsítjuk vele. Szakértők szerint férfiak és nők esetében is ronthat a termékenységen, azonban utóbbi csoportot még erőteljesebben érinthetik a káros hatások.

És ne gondold, hogy ha csak hébe-hóba gyújtasz rá, nincs gond! Sajnos azoknál is fennállhatnak dohányzásból fakadó meddőségi problémák, akik csak időszakosan cigarettáznak.

Férfiaknál a spermiumok számát csökkenti, míg nőknél a menopauzát is előre hozhatja a dohányzás.

A dohányzás hatása a teherbeesésre
eskymaks/istockphoto.com

Mit tartalmaznak a tisztítószerek?

Tudtad, hogy az sem mindegy, milyen tisztítószerekkel takarítasz? Rengetegen nem is sejtik, hogy a ftalátok, a furán és a poliklórozott bifenilek (PCB) gyakran kapcsolódnak a meddőségi problémákhoz, és ezek az összetevők számtalan takarításra alkalmas termékben is jelen vannak.

Amikor ezek felszívódnak a bőrödön át vagy belélegzed őket, megnehezíted a teherbeesést is! Sajnos a ftalátok még élelmiszerekben is megtalálhatók (Amerikában például egy vizsgálat során egy instant sajtos makaróniban találták meg nagy arányban), úgyhogy ha babát tervezel, érdemes alaposan megválogatni, mit fogyasztasz!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást