Otthon / Utazás

Kora nyári kiruccanások – A legjobb városlátogatások Európában

Kora nyári kiruccanások – A legjobb városlátogatások Európában

Vannak a megszokott városlátogató úti célok – aztán vannak azok, amelyek még mindig kuriózumnak számítanak, amelyekről kevesebbet mesélnek a bédekkerek, és amelyeket emiatt még inkább érdemes felfedezni. Ajánlónkat aszerint állítottuk össze, hogy fapados járatokkal könnyen megközelíthetőek legyenek, és akár egy élvezetes minivakáció helyszíneként is tökéletesen megfeleljenek.

Alicante – Spanyolország

Európa legnagyobb plázsán, a spanyol Costa Blanca-n fekszik Alicante, ahol a mediterrán nyaralóhely laza hangulata ötvöződik a nagyvárosi bulizós atmoszférával.

A város felett magasodó Benacantil-hegyen trónol a Szent Borbála kastély, ahonnan káprázatos panoráma tárul az utazó elé.

Innen szinte minden út az öbölhöz vezet, ahol a történelmi jelentőségű kikötő van.

A tenger kincseivel, mártogatósokkal, zöldségekkel tömött tapas tálakat itt érdemes kipróbálni, hogy aztán a fehérhomokos partok jól felszerelt strandjain ejtőzhessünk egész nap.

 

Faro – Portugália

Ha Faroba utazol, akkor bizony a tenger helyett az Atlanti-óceánba lógathatod a lábadat a sekélyvizű strandokon.

Portugália legdélebbi pontján, a Ria Formosa lagúna édeni természetvédelmi területén fekszik a kisváros, ami a dúsgazdag Cordobai Kalifátus pompás kultúráját tükrözi.

A történelmi óváros, a Centro Historico jelentős részén sétálóutcák futnak keresztül, a mór stílusú kikötő hangulatos kioszkjai pedig folyton csábítanak a hűsölésre és egy jeges frappé szürcsölgetésére.

 

Toulouse – Franciaország

A dél-franciaországi Toulouse igazi provanszi hangulatot csempész a vakációdba.

A terrakotta színű boltíves kőhidak, az ódon udvarházak és az impozáns kolostorok a dicső gallok fénykorát idézik.

A várost átszelő Garonne folyó melletti csatornák idilli hajókázásra, a part menti sétányok pedig romantikus sétákra csábítanak.

Az óvárosban bámulatos freskókkal díszített árkádok alatt lehet megpihenni a tartalmas városnézés után.

 

Bari – Olaszország

Bari az utazóbloggerek között is népszerű Puglia régió gyöngyszeme.

A hamisítatlan szicíliai atmoszférát sugárzó városka festményszerű öblei felejthetetlen látványt nyújtanak.

A Polignano a Mare csontszínű szikláin hófehér házak csücsülnek, az Adriai-tenger türkiz hullámai filmbe illő hátteret biztosítanak egy exkluzív nyaraláshoz.

Az óvárosban, a Barivecchia-ban csinos kis tavernák kínálják az autentikus itáliai pizzát, a forróság elől pedig a lenyűgöző San Sabino-katedrális hűs falai közé lehet menekülni.

 

Riga – Lettország

Lettország fővárosában, Rigában macskaköves sikátorokban sétálgathatsz az UNESCO Világörökségi listáján található történelmi belvárosban, a Vecrígában.

A mesébe illő szecessziós házak között rengeteg a zöld terület, kényelmes padokkal ellátva.

Olcsón lehet enni és inni, és nem érdemes kihagyni a helyi specialitást, a hússal töltött tésztát (pelmenyi), majd ajánlott utána módjával kortyolgatni a „helyi méregnek” nevezett herbál vodkalikőrből, a Black Balsam-ból.

Ha vevő vagy a retró szocialista-kommunista hangulatra, Rigában minden második sarkon belefuthatsz ilyen jellegű relikviába.

 

Korfu – Görögország

Ha nincs időd bejárni az egész szigetet, Korfu, a főváros is garantáltan elbűvöl majd, ha rászánsz pár napot.

A régi és az új erőd falait megmászva káprázatos látvány nyílik az égszínkék Jón-tengerre.

Akárcsak a sziget, Korfu városa is burjánzó flórával rendelkezik, és kora tavasztól bódító narancs, jázmin és leander illat száll a levegőben.

A helyiek végtelenül vendégszeretőek és kedvesek, az apró kioszkokban szívesen invitálnak meg egy pohárka ouzora vagy egy szelet dinnyére.

A bájos Egér-szigetet és Kanonit akár helyi járatokkal is meg lehet közelíteni, a főtéren, az Esplanadán pedig hétvégenként hajnalig tartanak az életigenlő mediterrán fieszták.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást