A könnyebb főzés, kevesebb hulladék és nyugodtabb környezet érdekében nem árt, ha a konyha legneccesebb részeit is kitakarítod, sőt, lomtalanítod – sokszor ugyanis nem a kosszal, hanem a sok kacattal van probléma. Mutatjuk, hogyan tökéletesítsd a konyhád leglomosabb részeit.
4/6 A fűszeres polc
Ez igazi káosz szokott lenni azokban a konyhákban, ahol nincs rendes rendszerezés, de sokat főznek. Először is érdemes tudnod, hogy mit dobj ki, ha már nem takarítottad a területet évek óta: a só és az olyan fűszerek, mint a vanília, nem romlanak, az egész, darálatlan fűszerek 3-4 évig jók, az őrölt fűszerek 2-4 évig, az őrölt és leveles gyógynövények, mint az oregánó vagy a bazsalikom, 1-3 évig.
Ha a romlottaktól megszabadultál, gondolj ki olyan rendszerezési ötleteket, amelyekkel azonosulni tudsz: műanyag konténerek, befőttesüvegek, az eredeti csomagolások, csak rendezettebben – rengeteg lehetőség van, attól függ, hogy neked melyik a szimpatikusabb.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!