A könnyebb főzés, kevesebb hulladék és nyugodtabb környezet érdekében nem árt, ha a konyha legneccesebb részeit is kitakarítod, sőt, lomtalanítod – sokszor ugyanis nem a kosszal, hanem a sok kacattal van probléma. Mutatjuk, hogyan tökéletesítsd a konyhád leglomosabb részeit.
3/6 A hűtő belső része
A lomos, kacatos, rosszul elrendezett hűtő egyenes út az élelmiszerhulladékhoz.
Első lépésként mindent pakolj ki belőle és törölgesd át a polcokat és dobozokat. A zöldségeket és gyümölcsöket rendezd az alsó fiókokba. Felvágottaknak és sajtoknak érdemes kisebb átlátszó dobozokat szerezned. A tejtermékek kerülhetnek külön polcra, kategóriák szerint. Az ételmaradékokat a legjobb üveg tálakba/tárolódobozokba helyezni és tetejüket lezárni.
Ha nagyon nincs időd a hűtő teljes átrendezésére, a leggyorsabb módszer a következő: helyezd átlátszó konténerekben az ételeket, hogy biztosan ne feledkezz el róluk, mindig a kibontott dolgokat helyezd előre, hogy azok először fogyjanak el, és először a könnyen romlandó dolgokat fogyaszd!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!