Hobbi / Otthon

5 könnyen elkészíthető Halloween dekoráció, kicsiknek és nagyoknak

5 könnyen elkészíthető Halloween dekoráció, kicsiknek és nagyoknak

Az október végi Halloween ünnepe a tengerentúlról érkezett hozzánk, és bá néhányan berzenkednek ellene, sokan jópofa mulatságnak tartják. Én most azoknak hoztam néhány ötletet, akik úgy gondolják, ez is csak egy alkalom az ünneplésre, és szeretnék a huncutul borzongós hangulatot becsempészni a lakásba vagy a kertbe is. Ötleteink között találsz megfelelőt, akár kicsiknek, akár nagyoknak szervezed a bulit.

Kerti szellemek

Könnyedén megidézhetsz néhány szellemet a kertedbe, akkor is, ha nincs varázserőd, vagy nem vagy kézügyesség nagymestere.

Fogj néhány, körülbelül egyméteres botot, és szúrd őket a földbe, körbe, vagy tetszőleges formába elrendezve.

Ezután szúrj a tetejükbe focilabda méretű golyóvá gyűrt újságpapírt, majd teríts rájuk néhány kidobásra ítélt, fehér lepedőt, amikre fekete filctollal rémisztő, vagy éppen mosolygós szemet és szájat is rajzolhatsz.

Ha azt szeretnéd, hogy úgy tűnjön, mintha a szellemek lebegnének, a lepedő lelógó széleit akaszd fel kisebb, földbe szúrt pálcikákra. Néhány jól elhelyezetett világítótesttel a hatás éjszaka is szellemes lesz.

Baljós gyertyatartók

A táncoló gyertyaláng természetesen elengedhetetlen része a Halloween bulinak, de a hatást még sejtelmesebbé teheted, ha négy pauszpapírt összeragasztasz úgy, hogy egymással szembe nézzenek, tehát egy talp és tető nélküli téglatestet formáljanak.

A pauszpapírokra előzőleg szabad kézzel, vagy sablon segítségével fekete filccel fess ide illő szimbólumokat: Halloween tököt, seprűn repülő boszorkányt, fekete macskát, denevért, szellemet, bármit, ami eszedbe jut és megtetszik.

A gyertyákat tedd üveg mécsestartókba, és ezek köré helyezd a pauszpapírt.

A tűzveszélyre természetesen így is fokozottan figyelj, főleg, ha gyerekeknek rendezed a partit!

Átjáró egy titkos világba

Nézz körül egy kicsit a lakásban! Van valahol egy nagyobb méretű virágcserép? Egy kandalló? Egy üresen álló fali szekrény, vagy akár csak egy nagyobb doboz?

Mi lenne, ha Halloween napjára ezek egy titkos átjáróvá változnának, amelyek azonban igen szeszélyesen működnek, és aki nem vigyáz, az könnyen két világ között rekedhet. Például valakinek itt maradt a lába, a másik fele pedig egy párhuzamos dimenzióban integethet…

Szerezz be egy pár mintás harisnyát – minél őrültebb, annál jobb – és tömd ki szivaccsal, vagy, ha az nincs, újságpapírral. Igazgasd úgy, hogy valóban lábformája legyen, majd az egészet állítsd „fejjel” lefelé a dobozodba.

A kilógó lábfejekre még egy pár cipőt is húzhatsz, mintha valaki beugrott volna az átjáróba, de aztán az a dereka körül bezáródott volna.

Tököt az asztalra!

Ha nem annyira a rémisztgetés a cél, és inkább egy elegánsabb partit adnál, de azért szeretnéd valahogy megjeleníteni a halloweeni szimbólumokat, akkor vegyél néhány kerek dísztököt, és ezeket rendezd el az asztalon.

A tökök köré csavarj vékony ágakat, amiket termésekkel, például csipkebogyóval, vagy őszi levelekkel is díszíthetsz.  

Izgalmas hatást kelthetsz az ágak között elrejtett karácsonyi izzókkal is, amik sejtelmesen megvilágítják a tököket.

Ha mégis csempésznél egy kis borzongást a dekorációba, tegyél az ágakra néhány sablon alapján, fekete kartonból kivágott madarat is.

Behálózva

A pókháló az egyik legnépszerűbb halloweeni dekoráció, és nem is nehéz elkészíteni.

Tekerhetsz fonalat három, egy ponton találkozó hurkapálcika köré, de sablonnal kartonból is vághatsz ki pókhálót, vagy követheted ezt az egyszerű mintát is.

Valóban életszerű pókhálókat készíthetsz, ha egy vattapamacsot kicsit megbontasz, megbolyhosítasz, majd erre helyezel egy papír vagy műanyag pókot, a pamacsot pedig cérnával vagy damillal lógatod le valahonnan.

Ezeket a pókháló labdacsokat akár az büféasztalra is teheted, persze, csak akkor, ha nem félsz, hogy emiatt nem fogynak majd a szendvicsek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást