Kívülről megszépít, belülről megerősít: Ezért fogyassz sok tökmagolajat

Kívülről megszépít, belülről megerősít: Ezért fogyassz sok tökmagolajat

Címlap / Életmód / Egészség / Kívülről megszépít, belülről megerősít: Ezért fogyassz sok tökmagolajat

Igazi egészségbomba, melynek alkalmazásával és fogyasztásával rengeteget tehetünk a testi és lelki jólétünk érdekében és az egészségünk támogatásáért. A tökmagolaj bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, és csupa pozitív hatást gyakorol ránk, ezért érdemes belőle rendszeresen fogyasztani. Ha másért nem, az ízéért.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Szeretsz elropogtatni pár szem finom tökmagot az esti filmnézés közben? Hogyha rajongsz ezért a hasznos kis magért, akkor próbáld ki a belőle készült jótékony olajat is, amit számos ponton kamatoztathatsz egészséged szempontjából, ugyanis elegendő napi 1-2 evőkanálnyi belőle, és kívül és belül is megújulhatsz általa. Lássuk, hogyan!

Így készül a tökmagolaj

Először is érdemes pár szót ejteni magáról az olajról, és arról, hogy hogyan is készül. Kétféleképpen állítják elő ugyanis, hideg sajtolással és meleg sajtolással vagy más néven olajsütéssel. Hogyha a tökmagot hidegen sajtolják, akkor adalékanyagoktól mentesen készítik, és a folyamat során az elegyet végig 40 fok alatt tartják.

A préselés után egy textilen átszűrik a tökmagot, majd a kapott tiszta olajat fény- és levegőmentes helyre zárják. Ennek a folyamatnak előnye, hogy minimális hulladékkal jár, és az összes jótékony tápanyag megmarad a tökmagban. Ellentétben a meleg sajtolással, ahol a letisztított és ledarált magokhoz vizet adnak és lepirítják, és ebből készítenek olajat.

A melegen sajtolt tökmagolaj valamelyest veszít vitamin- és tápanyagtartalmából, de sokkal intenzívebb és finomabb ízvilág jön létre az olajsütés által.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!