Otthon / Utazás

5 kirándulóhely Magyarországon, ami tavasszal a legszebb!

5 kirándulóhely Magyarországon, ami tavasszal a legszebb!

Lassan, de biztosan itt vannak a napsütéses hétvégék, ilyenkor pedig senki sem szeret a négy fal között üldögélni. Ha te is kedvet kaptál a kiránduláshoz, de fogalmad sincs, hova érdemes kiruccanni, van egy szuper hírünk: az alábbi helyszínek ugyanis épp tavasszal a legszebbek!

Tihany

Tihany az év minden napján szuper kirándulóhely lehet, hiszen a Balaton télen-nyáron elképesztő látványt nyújt. Ha viszont te sem szívesen kirándulsz a 40 fokos hőségben, vagy éppen kesztyűbe és sálba burkolózva, akkor tavasszal a legjobb ötlet ide látogatni!

Ilyenkor szerencsére még nincs hatalmas tömeg, de a fagyizók és éttermek már várják a látogatókat.

Arról nem is beszélve, hogy a levendula illat teljesen átjárja a környéket, így mindenképpen érdemes ellátogatnod ide a tavaszi hónapok alatt.

 

Nagykörű cseresznyevirágzás

Gondoltad volna, hogy Szolnoktól nem messze létezik egy kis falu, ahová belépve egy időre tényleg Japánban érezheted magad?

Pedig így van – Nagykörűben található ugyanis Magyarország gyönyörű cseresznyéskertje, ahol a tavasznak köszönhetően a fák hamarosan virágba borulnak.

Ennek örömére pedig április 16-án izgalmas rendezvényekkel várják a látogatókat, akik szívesen végigsétálnának a mesebeli helyszínen.

Szinva patak

Mit szólnál egy izgalmas túrához Magyarország legnagyobb vízesésénél?

A Szinva patak a Bükk-hegységből ered, és teljesen átfolyik Miskolcon – emiatt pedig több mint 70 híd fut keresztül rajta.

A rengeteg tanösvénynek és forrásnak köszönhetően látnivalóban nincs hiány, így pedig nem csoda, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelyévé nőtte ki magát.

Jósvafői Tengerszem-tó

Szívesen bebarangolnál egy kevésbé ismert, mégis csodaszép vidéket? Akkor kapd fel a táskád, és látogass el az Aggteleki Nemzeti Parkban található jósvafői Tengerszem-tóhoz!

Kanyargós erdei ösvényeken keresztül juthatsz el a völgyben található türkiz színű tóhoz, ahol egy vízesést, valamint egy meghitt hangulatot árasztó malmot is megcsodálhatsz.

Akár egy valóra vált álom, Magyarország egyik rejtettebb csücskében!

 

+1. Hármashatárhegyi kilátó

Ha a fővárosban laksz, és nem szeretnél túlságosan messzire utazni, van egy szuper tippünk!

Bár a Hármashatárhegy bármikor jó úti cél lehet, idén tavasszal feltétlenül el kell látogatnod ide.

Most készült el ugyanis egy vadiúj kilátó, aminek köszönhetően teljes panorámaképet láthatsz az egész városról.

A héten még folynak az utolsó simítások, de rövidesen te is elmerülhetsz a csodálatos tájképben!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást