Kiderült, az év melyik szakában a legjobb ismerkedni – És melyikben a legrosszabb

Kiderült, az év melyik szakában a legjobb ismerkedni – És melyikben a legrosszabb

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Kiderült, az év melyik szakában a legjobb ismerkedni – És melyikben a legrosszabb

Ismerkedni az évnek bármelyik szakában lehet, na de hogy mikor van a legnagyobb esélyed párt találni, már nem ilyen egyszerű. Ugyanis vannak évszakok, amikor kifejezetten sokan vetik bele magukat az ismerkedésbe, míg olyanok is, amikor inkább jól érzik magukat egyedül az emberek, és nem vágynak kötöttségekre. Utánajártunk, mikor van a legnagyobb esélyed megtalálni a szerelmet!

A nyári szezon elején tartunk, és biztos, hogy saját tapasztalatból tudod te is, ilyenkor az élet felpörög. Sokkal többet mozdulunk ki otthonról, kirándulunk, utazunk, nyaralunk vagy szimplán csak elmegyünk sétálni a közelbe, és rengeteg új emberrel ismerkedünk meg ez idő alatt. Sőt, az online társkeresőkön is aktívabbak vagyunk! Az AskMen oldal készített egy statisztikát, amiben 40 millió felhasználó adatait vizsgálták meg.

Ebből kiderült, hogy júliusban és augusztusban átlagosan 21%-kal aktívabbak a regisztrált tagok a netes társkeresőkön, mint tavasszal vagy júniusban, több üzenetet küldtek, és ezekre több választ is kaptak, mint bármelyik másik hónapban.

Úgyhogy ha a személyes találkozások alkalmával nem igazán jársz sikerrel, vagy nem tudod, hogyan kezdeményezz beszélgetést egy ismeretlennel a kávézóban, érdemes az online weboldalaknak esélyt adnod. Most nagyobb sikered lehet, mint a téli szezonban!

A nyár már csak azért is kedvezőbb az ismerkedésre, mert ilyenkor sokkal több program áll rendelkezésünkre, ahol új emberekkel találkozhatunk.

A nyaralásokon amúgy is mindenki egy kicsit lazább és bátrabb, ezért nem ritkák a rövidebb távú, nyári kalandok sem. Ráadásul a koncertek, szabadtéri események mind növelik az esélyt arra, hogy a mellettünk álldogáló emberrel beszélgetni kezdjünk. Szakértők is azt javasolják, hogy ha szeretnél párt találni, mozdulj ki otthonról! Az emberek többsége ilyenkor egyébként is vidámabb, nyitottabb és optimistább, ráadásul nem kell vastag kabátok alá rejtened az alakodat sem, így a stílusodat és személyiségedet is egyszerűbb kifejezni az öltözködéseddel. Márpedig a magabiztos kisugárzás mindig nagy előny!

Pablo Heimplatz/unsplash.com

Ami a telet illeti

Noha a nyár a legideálisabb alkalom az ismerkedésre, akkor sincs okod aggodalomra, ha nem jársz sikerrel ebben az időszakban. A második helyre ugyanis a november-december időszakát teszik a szakértők, hiszen ez az a pár hónap, amikor az egyedülálló nők és férfiak magányosabbnak érezhetik magukat. A rossz idő, a programok hiánya, ráadásul az ünnepek közelsége egyaránt felébreszti az emberekben az igényt arra, hogy találjanak maguknak egy partnert, akivel jól érezhetik magukat anélkül, hogy bárhová is kimozdulnának.

Noha megesik, hogy sokan csak átmeneti, rövid távú kapcsolatot keresnek, jó hír, hogy rengeteg példa van arra, hogy párok a karácsonyi időszak előtt találtak egymásra, és meg sem fordult a fejükben a szakítás! 

Persze felmerülhet a kérdés benned is: vajon mikor van a legkisebb esélyed arra, hogy megtaláld a szerelmet? A jó hír, hogy ez nem kifejezetten az évszakokon múlik, hiszen bármikor szembejöhet veled az a személy, akivel boldog lehetsz. Azonban tény, hogy az új évet követő néhány hónapban ritkábbak a randevúk és a nagy egymásra találások. Ennek több oka is lehet. Egyrészt az ünnepek elhagyásával kevesebben érzik magukat egyedül, másrészt sokan újévi fogadalomnak teszik meg azt, hogy ezúttal magukra fókuszálnak, és felhagynak a szerelem üldözésével. Törlik magukat a társkeresőkről, az ismerkedés helyett a baráti programokra helyezik át a hangsúlyt, így pedig kevésbé nyitottak egy új partner megismerésében.

Ez persze szuper dolog olyan szempontból, hogy aki tisztában van az igényeivel, és elégedett saját magával, a párkapcsolataiban is sikeres lesz. 

Lényeg a lényeg, a szerelem megtalálására nincs tökéletes időpont. De az esélyeidet a legjobban akkor tudod növelni, ha igent mondasz a sokszínű programokra, és nem riadsz vissza a lehetőségektől. A nyár ebből a szempontból a legjobb választás!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást