Kézműves kikapcsolódási ötletek, amikhez nem kell igazán ügyesnek lenned

Kézműves kikapcsolódási ötletek, amikhez nem kell igazán ügyesnek lenned

Címlap / Otthon / Hobbi / Kézműves kikapcsolódási ötletek, amikhez nem kell igazán ügyesnek lenned

Mindegy, hogy azért vágsz bele, mert régóta kerestél egy új hobbit, egyszerűen csak azért, hogy lekösd magad valamivel, vagy mert szeretnéd megőrizni az ép elmédet a bezártság idején, a kreatívkodás, kézműves elfoglaltság biztosan az egyik legjobb választás. Nemcsak elmélyülhetsz valamiben, de van cél, kézzelfogható végeredmény is, ráadásul a következőknek akkor is bátran nekiugorhatsz, ha nem vagy különösebben gyakorlott vagy ügyes.

Készíts óriáshajgumit

Nagy sláger volt a 90-es években, mindannyiunknak volt otthon különféle méretben és színben, most pedig úgy tűnik visszatért és megint bátran hordhatjuk a nagy és fodros hajgumikat. Nem kell hozzá más, csak egy tetszőleges színű anyagdarab, lehetőleg selyemből vagy szaténból, amelyet akkorára vágsz, amekkora hajgumit szeretnél, tű, cérna, biztosítótű, egy darabka gumi és olló.

A hosszúkásra vágott anyagot hosszában félbehajtjuk és összevarrjuk a széleit, majd kifordítjuk egy biztosítótű segítségével. Ekkor érdemes vasalóval átsimítanunk, majd szintén biztosítótű segítségével áthúzni rajta a gumit.

Ügyeljünk rá, hogy a gumi mindenképp rövidebb legyen, mint az anyag hossza, hiszen így kapunk szép, fodros végeredményt. A gumi két végét összecsomózzuk, az anyagot pedig szépen eligazgatjuk, egyik végét bebújtatva a másikba. Ha megvan a nekünk tetsző eloszlás, akkor összevarrjuk a végeket és már kész is vagyunk.

 

Frissítsd fel az otthoni galériát

Az otthonunk falait díszítő képek kiválasztását sokan szeretjük alaposan átgondolni, megkomponálni az elhelyezkedésüket és akár időről-időre cserélgetni is őket, ezzel megújítva a lakás hangulatát.

Remek elfoglaltság a tervezgetés, de ha nagyobb változást szeretnél, akkor szerezz festéket és fesd át a kereteket, esetleg dekorálhatod is őket kedvedre.

Kézügyesség nem sok kell hozzá, csak rajtad és az ízléseden múlik a végeredmény.

 

Készítsd el saját kozmetikumaidat

Sokan a rózsavízre esküsznek, ha pórusaik tisztításáról van szó, ha te is közéjük tartozol, akár házilag is elkészítheted, ahogy fürdősót, fürdőbombát és bőrradírt is pillanatok alatt tudsz magadnak gyártani.

A legtöbbhöz nem kell más, csak olyan hozzávalók, amiket a konyhádban is megtalálsz, vagy amit könnyen beszerezhetsz gyógyszertárban vagy gyógynövényboltban.

Keress rá néhány tutorialvideóra és indulhat is boszorkánykonyha, a végén pedig végre pontosan tudod majd, hogy miből áll a kozmetikum, amit a testedre kensz.

 

Színezz, fess, rajzolj!

A felnőtt színezők néhány évvel ezelőtt visszakúsztak a boltok polcaira és meg is vetették a lábukat, ugyanis mindenki könnyen megtalálhatja a szerepüket az életében. Van, akinek kreatív kibontakozást jelent, másnak tökéletes megnyugvást és stresszlevezetést.

Ha pedig már beszereztél egy teljes színes ceruzakészletet, esetleg filcekkel és ecsetekkel gazdagítottad az otthoni barkács sarkot, akkor itt az ideje annak is, hogy bátran ki merj lépni a mások által rajzolt vonalak közül, és te magad alkosd meg azt, ami a fejedben van.

Fess, rajzolj, legyen az absztrakt, vagy épp csendélet, modern vagy épp valamilyen más irányzat, a lényeg, hogy jól érezd magad közben és kiszabadulj a hétköznapokból.

 

Alakítsd át egy régi bútorodat

Ez már egy kicsit nagyobb falatnak tűnhet elsőre, pedig mi sem egyszerűbb, mint új életet adni egy régi bútordarabnak.

Nem kell más, csak megfelelő minőségű bútorfesték – szerencsére számos helyről házhoz is tudsz rendelni ilyeneket –, néhány strapabíró ecset és egy nagy lepedő vagy fólia, hogy letakard a földet, mielőtt nekiugrasz a „maszatolásnak”.

Nagymamák régi bútorait, vagy a régiségpiacon beszerzett asztalkát épp úgy átfestheted, mint bármely fából készült új bútort, amelyet valamelyik áruházláncban szerezted be.

A lényeg, hogy a te ízlésednek megfeleljen és szeresd az alkotás folyamatát épp úgy, mint a végeredményt.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást