Kevesebb elszíneződés és lepattogás – Praktikák, hogy tartósabb legyen a manikűröd

Kevesebb elszíneződés és lepattogás – Praktikák, hogy tartósabb legyen a manikűröd

Címlap / Stílus / Test / Kevesebb elszíneződés és lepattogás – Praktikák, hogy tartósabb legyen a manikűröd

Az elmúlt hetekben sokkal korábban elszíneződött a manikűröm, mint ahogy azt megszoktam. Már szinte az első hétben észre kellett vennem, hogy nem ragyog annyira, amennyire szokott, úgyhogy egyeztettem a manikűrösömmel – talán valamilyen új terméket kezdett el használni, ami nem bírja a strapát? Erről szó sem volt, de sikerült megfejtenünk az elszíneződés okát, és arra is kitértünk, a leggyakrabban mitől válnak kevésbé tartóssá a manikűrök.

Egy új ruha is okozhatja a galibát

Bármennyire furcsa, egy új ruha gond nélkül elszínezheti a körmeidet, ráadásul ennek a felismerése nem éppen könnyű feladat. Amikor szóba került ez az eshetőség, elsőre elvetettem, mert a francia manikűröm sárgásra színeződött, nekem pedig alig akad a ruhatáramban sárga szín. Ahogy elemeztük az öltözékemet, rá kellett jönnöm, hogy elmúlt hetekben két fekete darabbal bővítettem a készletemet, és már meg is volt a ludas.

A manikűrösöm felvilágosított, hogy a fekete ruhák nagyon könnyen elszínezhetik sárgára a körmöket, és csak akkor kezdenek el ténylegesen feketedni, ha sok idő eltelik két frissítés között.

És hogy mi a megoldás? Bár minden ruhát kimosok viselés előtt, nem árt előáztatni, vagy akár két-három alkalommal betenni a mosógépbe őket, mielőtt felvennénk. Ránézésre a két új fekete nadrágom a legkevésbé sem eresztett a színéből, azonban amikor beáztattam őket, látszott, hogy igenis elszínezik az áztatóvizet, emiatt pedig a manikűrömre is hatással voltak. Sajnos más megoldás nem igazán létezik, az új ruhák esetében érdemes kicsit jobban odafigyelni, különösen akkor, ha a te manikűröd is fehér vagy világos színű.

Használj kesztyűt a takarításhoz

Ha csak kicsit takarítasz otthon, akkor persze nem kell nyakig védőfelszerelésbe bújnod, de ellenkező esetben kifejezetten jót tesz, ha felveszel egy gumikesztyűt.

Ezzel egyébként nem csak a manikűrödet véded a külső hatásoktól, hanem a kézbőrödet is kíméled. Ugyanez igaz a mosogatásra, ahol a forró víz, a vegyszerek és a zsíros edények együttesen garantáltan kikezdik a gondosan elkészíttetett manikűrödet.

Bár a mai lakkok, zselék, géllakkok már meglehetősen tartósak, azért ezek az anyagok sem bírnak ki mindent. Márpedig nem várhatunk csodát több hétre attól a fedőlakktól, amit rendszeresen vegyszeres hatások, kémiai oldószerek és egyéb sérülések érnek.

A kesztyűről persze a kertészkedés során sem érdemes megfeledkezni. A kiskertben elsősorban a növényekből származó nedvek jelentenek veszélyt, de a kesztyű véd a mikrosérülések ellen is, amikben jóval könnyebben megülnek a szennyeződések – ezek ugyancsak mattítják, elszínezik, roncsolják a lakkokat.

Emellett érdemes fokozottan vigyáznod a manikűrödre, ha hajat, szemöldököt festesz, vagy a frissen színezett felületeket ápolod.

A festett haj is ereszt a színéből, és amikor belemasszírozod a fejbőrödbe a sampont, akkor meglehetősen intenzíven érik a kioldódó színek a körmeidet.

Válassz jó szakembert

Ami a tartósságot illeti, nem nálad kezdődik a teendők listája. Ha folyton feljön a műkörmöd, vagy pár napon belül lepattog a géllakkod, akkor azért gondolnod kell arra, hogy nem megfelelő szakembert választottál.

Bár egyszerűnek tűnik a manikűrözés, itt is vannak olyan lépések, amik kihagyhatatlanok, és nem mindegy például az sem, egy-egy rétegnek mennyi ideje van kötni az UV-fény alatt. Szerencsére ezt a hibalehetőséget könnyedén tesztelheted, csak ki kell próbálnod egy másik manikűröst: ha az általa készített körmök jóval tartósabbak, akkor nem te hibáztál, hanem az előző választottad volt még rutintalan, vagy használt kevésbé jó minőségű alapanyagokat.

Képek forrása: cherry_daria/Depositphotos.comDimaBaranow/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást