Haj / Stílus

Készíts gyönyörű loknikat házilag, hő nélkül

Készíts gyönyörű loknikat házilag, hő nélkül

Bár a hullámos, göndör loknik dúsabbnak és szebbnek mutatják a hajat, az ehhez szükséges kellékek nem mindig tesznek jót fürtjeinknek. A hajformázó készülékek gyakori használata károsíthatja a hajszálakat, melytől azok szárazzá és fénytelenné válhatnak. Akkor sem kell azonban lemondanod a divatos loknikról, ha szeretnéd megőrizni hajad egészségét! A most következő egyszerű, hő nélküli módszerek és némi kézügyesség segítségével ugyanazt a hatást érheted el, mint a sütővassal!

Fonott hullámok

Kócos tengerparti hullámokat szeretnél? Nincs hozzá másra szükséged, mint egy egyszerű francia fonásra!

Győződj meg arról, hogy a hajad enyhén nedves, mielőtt nekikezdesz a fonásnak, ez biztosítja ugyanis, hogy a hullámok tartósak maradjanak. Kezdetnek tegyél egy kevés hajformázót a tincseidre, majd oszlasd el a hajtövektől a hajvégekig, így megregulázhatod a rendezetlen fürtöket is.

Attól függően, milyen hatást szeretnél elérni, készíthetsz sok apró fonatot, vagy egyetlen nagy fonatot is. Ahhoz, hogy a végeredmény sokáig kitartson, hagyd így a hajadat néhány órára, vagy akár egész éjszakára!

Zokniból kontyot, kontyból hullámot

Ezzel a módszerrel laza hullámokat készíthetsz, melyektől frizurád dúsabbnak hat majd.

Ehhez használhatsz direkt erre tervezett kontykészítő eszközöket is, de ha nem rendelkezel ilyesmivel, vágd le egy régi zoknid fejét. Fogd össze a hajadat egy lófarokba, majd helyezd a zoknit a végéhez, és kezdd el feltekerni vele a copfodat.

Amikor elérted a fejed tetejét, rendezd kontyba a tincseket, végül pedig rögzítsd a végeredményt néhány hullámcsat segítségével. Hagyd fenn éjszakára, majd reggel bontsd ki, és már kész is!

Retro pin-up fürtök

A pin-up az 50-es évek lányainak jellegzetes stílusa, melynek fontos tartozékai voltak a nagyméretű, természetesnek ható, elegáns loknik.

Ha te is ilyen frizurát szeretnél, válaszd szét a hajadat sok kis tincsre, majd egyesével csavard fel őket, végül pedig rögzítsd szorosan hullámcsatok segítségével.

Hagyd benne a csatokat néhány órán keresztül, kibontás után pedig fésüld át a hullámokat az ujjaid segítségével. Ez a frizura tökéletes elegáns alkalmakra vagy akár bulikhoz is!

Göndörítés hajpánttal

Ehhez a frizurához nincs szükséged másra, csupán egy puha hajpántra!

Először is nedvesítsd be a hajadat, és tegyél rá egy kevés hajformázót. Ezután húzd a fejedre a hajpántot, majd válaszd ketté hátul a tincseidet. Csavard fel a hajadat először az egyik, aztán a másik oldalon, ezután pedig hurkold át a tincseket a hajpánton.

Ismételd meg a műveletet egészen addig, amíg egy elegáns kontyot nem kapsz. Szárítsd meg a hajadat, fésüld át egy kicsit az ujjaid segítségével, és már indulhatsz is a munkába vagy a suliba!

Hideg hajcsavarók

Ma már rengetegféle hajcsavaró kapható, melyekkel gyönyörű loknikat készíthetsz hő nélkül is. A közepes loknik készítéséhez használhatsz akár szivacsos hajcsavarókat is, de az öntapadós változatok éppúgy megteszik.

Ezek számtalan méretben kaphatóak, így kedvedre válogathatsz közülük.

A szivacsos csavarók bár elsőre bonyolultabbnak tűnnek, sokkal kényelmesebb velük aludni. Oszlass szét egy kevés hajhabot a nedves hajadon, majd tekerd fel a tincseidet a hajcsavaróval. Fontos, hogy mindkét oldalon ugyanabba az irányba haladj, így egyenletes, rendezett loknikat kapsz majd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást