Van 5 nagyon jó okunk, hogy gyakrabban egyél kenyeret

Van 5 nagyon jó okunk, hogy gyakrabban egyél kenyeret

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Van 5 nagyon jó okunk, hogy gyakrabban egyél kenyeret / 2. oldal

Szegény kenyér – az elmúlt évtizedekben az egészséges táplálkozás főellenségévé kiáltották ki, száműzték az egészségesnek mondott diétákból, és minden komolyabb ok nélkül parkolópáyára tették. Pedig nekünk van öt nagyon jó okunk arra, hogy gyakrabban fogyaszd.

Prebiotikus hatása van

Megint csak a bélbaktériumok kerülnek porondra. A kenyérben található rostok prebiotikumként hatnak a szervezetben, és biztosítják, hogy megmaradjon a bélrendszerben a „jó” és a „rossz” baktériumok aránya.

Erről pedig már régóta tudjuk, hogy gyakorlatilag az egész szervezetre hatással van. Nemcsak az emésztést irányítja, hanem majdnem minden szervezeti funkcióba beleszól. Ha nem elég egészséges a bélflóránk, komoly egészségügyi következményeket szenvedhetünk.

Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazhat

A boltokban kapható kenyerek közül rengeteget dúsítanak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Még akár a fehér kenyér is lehet olyan, amihez vasat, kalciumot, vagy különböző B-vitaminokat adnak.

Ezek olyan fontos tápanyagok a szervezetnek, amelyekből rendszerint nem fogyasztunk eleget, így egy-egy szelet kenyérrel segíthetünk a helyzeten. Keresd a boltokban a legegészségesebb, lehetőleg teljes kiőrlésű, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított kenyeret. Még plusz pirospont, ha hosszú érlelésű kovásszal is készítették, mert az még ad neki egy emésztéssegítő tulajdonságot.

Forrás 1, 2

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»