Így kell felvinni tökéletesen a rúzst: tartós és szép eredmény

Így kell felvinni tökéletesen a rúzst: tartós és szép eredmény

Címlap / Stílus / Arc / Így kell felvinni tökéletesen a rúzst: tartós és szép eredmény

A tökéletesen felvitt rúzs nem csak önbizalmat ad, de a mosolyodat is ragyogóbbá és szexisebbé teszi. Ha viszont folyton azon aggódsz, hogy elkenődik vagy lepereg, az az egész estédet kellemetlenné teheti. Mutatunk néhány lépést, amiket ha követsz, a rúzs biztosan a helyén marad.

Készítsd el az alapokat!

A kiszáradt ajkakról lepergő, elhalt bőrrel a rúzs is lefoszladozik, ami nem nyújt túl szép látványt. Hogy ezt megelőzd, jó, ha ahogyan a bőröd más részeit, az ajkaidat is lehámlasztod időnként.
Ezt a legjobb fürdés után megtenni, amikor a bőröd felpuhult. Fogj egy puha fogkefét, és óvatosan dörzsöld át az ajkaidat. Ez után jöhet a hidratálás.

Hidratálás

Ha a felszínre került bőrt hidratálod, biztos lehetsz benne, hogy a festék nem pereg majd le. Használhatod a kedvenc ajakbalzsamodat, de egy kevés méz is csodákat tesz.
A legjobb azonban talán mind közül a tiszta sheavaj, amit, miután néhány percen keresztül hagytál felszívódni, egy puha zsebkendővel letörölhetsz.

Ne használj ehhez sminklemosó kendőt, mert az csak újra kiszáríthatja a bőrt!

Alapozás

Akárcsak bármilyen más sminknek, a rúzsodnak is szüksége van egy jó alapra, amiben megülhet.
Léteznek speciális, ajakra használható alapozók, de jobb híján az arcodon használt alapozóból is felvihetsz az ujjbegyeiddel ütögetve az ajkaidra. A lényeg, hogy tényleg csak nagyon vékony rétegben tedd meg.

Kontúr

Ha nem is vagy oda a kontúrozásért, érdemes fontolóra venned a szájceruza használatát, mert ez tartósabbá, stabilabbá teszi a rúzst. Használj a rúzzsal megegyező színűt, lehetőleg viaszos alapút, mert a zsíros, krémes állagúak ugyanolyan könnyen elkenődnek, mint a rúzsok.
Haladj az ajkad vonalán belül, ha kisebbíteni szeretnéd a szádat, és a vonal fölött, de szorosan mellette, ha teltebbnek mutatnád az ajkaidat.

Rúzs – ecsettel

Kicsit macerásabb, de sokkal tartósabb, ha a rúzst egy nagyon vékony sminkecsettel viszed fel az ajkaidra. Így mindenhová pontosan annyit juttathatsz, amennyire szükséged van.
Ha nincs ecseted, de félsz, hogy túl sok rúzst viszel fel, először fesd ki az alsó ajkadat, majd kicsit dörzsöld össze a két ajkadat, és ezután döntsd el, hogy szükség van-e még további festékre.

A zsebkendős trükk

Ha nem szeretnéd, hogy a rúzsod minden poháron vagy arcon nyomot hagyjon, akkor, miután végeztél a sminkeléssel, az ajkaiddal finoman harapj rá egy papír zsebkendőre.
Így eltűnik a fölösleges festék, ami pedig marad, már stabilabban ül meg az ajkaidon, és nem fog mindent összefogni.

+1 tipp: Fényes vagy matt hatás

A szezon kedvencei a matt hatású rúzsok, de van, amikor a megjelenésedhez egy fényes árnyalat illik jobban. Egy extra adag szájfénnyel bármilyen rúzst ragyogóbbá tehetsz, ha pedig egy fényes rúzst szeretnél mattítani, akkor szedj le egy leheletvékony réteget egy zsebkendőről, ezt tedd az ajkadra, majd szórj rá egy kevés púdert.
Távolítsd el a zsebkendőt, és vele együtt a fölösleges fényességet is. A matt rúzsokat egyébként egy kevés kompakt púderrel is fixálhatod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást