Káprázatos karácsonyi smink csillámmal

Káprázatos karácsonyi smink csillámmal

Címlap / Stílus / Arc / Káprázatos karácsonyi smink csillámmal

Második karácsonyi sminknek egy újragondolt klasszikust hoztam nektek. Alapul egy pin-up jellegű tusvonal-vörös rúzs kombináció szolgált, amit egy igazán különleges és csodaszép csillámporral dobtam fel. Az elkészítésben egyedül a tusvonal okozhat nehézséget, így én azt javaslom, számoljatok egy kicsit több idővel, mint amennyit a sminkelés igénybe szokott nálatok venni, hogy javítgatás esetén se kerüljetek késésbe az ünnepi összejövetelről. 

Bázis és alapszín

A szemhéjra mindig kerüljön egy bázis sminkelés előtt, ami segít a színek intenzitásának és tartósságának megőrzésében.
A mozgó szemhéj felületére vigyünk fel egy bőrszínünknél egy-két árnyalattal világosabb szemhéjpúdert. Ez lehet teljesen matt vagy enyhén selyemfényű, de kerüljük a túlzottan csillogó darabokat.

Mélyítő árnyalat

Fölé, vagyis a mélyítő vonalba egy matt barna színt vigyünk puha, lekerekített ecset segítségével.
Figyeljünk oda a tökéletes eldolgozásra, hogy sehol ne maradjon éles vonal, csak puha, füstös szélek. 

Tusvonal

Most jön a neheze, a tusvonal. Szerintem ezt a legkönnyebben egy tégelyes, zselés állagú termékkel és egy ferde szőrű, vékony ecsettel lehet kivitelezni.
A vonalat húzzuk tetszés szerinti vastagságúra, odafigyelve közben a szemhéjunk méreteire is – minél nagyobb felület látszik a szemhéjból, annál vastagabbra lehet engedni a vonalat. Kívül húzzuk túl a szemünk sarkán a cicás hatás kedvéért. 

Ragyogó csillámpor

A szemsmink megkoronázására csillámport használjunk.
Ennek a legtartósabb rögzítési módja a szempillaragasztó. Egy vékony hegyű vattapálcika segítségével először vigyük fel a szempillaragasztót a tusvonal teljes hosszára. Egy tiszta pálcával ezután elkezdhetjük óvatosan a csillámot is a helyére tenni. Inkább kis mennyiséget vigyünk fel többször, így nem fog a fele az arcunkon landolni.
Én a MAC 3D Gold Glitterét használtam, ami hihetetlenül különleges, gyönyörű és feltűnő,de természetesen bármilyen arany csillámmal lehet helyettesíteni.
 
Mivel a határozott fekete vonal hajlamos összenyomni a szemet, ezt ellensúlyozandó érdemes az alsó vízvonalat fehér ceruzával kihúzni. 

Rúzs és pirosító

Mindenképp hangsúlyos, élénk színű ajkakat ajánlok a sminkhez, a vörös és a pink is remekül mutat vele.
A pirosítót viszont ne vigyük túlzásba, én csak egy kis bronzosítót használtam mellé, azt is inkább csak kontúrozásként.   

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást