A legtöbb élelmiszer ára egyre csak növekszik az infláció és az alapanyagok beszerzésének nehézsége miatt, ezért most különösen fontos, hogy amennyire csak tudjuk, elkerüljük az élelmiszerpazarlást. Az egyik legjobb módszer erre, ha átgondoltan rendezed be a kamrádat, hiszen az ott tárolt élelmiszerek nemcsak hosszabb ideig állnak el, de általában olcsóbbak is, mint amiket a hűtőszekrénybe teszünk. Így ha megfontoltan tárolod az ott lévő élelmiszereket, azzal még többet spórolhatsz.
2/5 Mindig a közelebbi lejáratú vagy régebben vásárolt termékeket pakold előre
Függetlenül attól, hogy mit vásárolsz, mindig nézd meg, hogy mikor jár le, és ha esetleg egy termékből többet is vásárolsz, azt pakold előre, amelyiknek rövidebb a szavatossági ideje. Persze vannak olyan élelmiszerek is, amelyek akár évekig is elállhatnak, de ha újabbakat veszel belőlük, akkor is fontos, hogy előre kerüljenek. Hiszen minél hátrébb kapnak helyet, annál nagyobb eséllyel feledkezhetsz meg róluk. Mindezek mellett pedig arra is figyelj, hogy ha már megbontottál egy terméket, akkor kerüljön jól zárható tárolóba, és minél előbb használd fel. Mindez egyébként a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban tárolt élelmiszerekre is igaz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!