A káliumról a legtöbben annyit tudunk, hogy egyazon ásványi anyagok közül, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára. Sokan azonban nem viszünk be belőle eleget, talán azért sem, mert nem tudatosul bennünk, hogy a vesénk, az izmaink és az idegeink egészséges működésében is részt vesz, sőt a szívünkért is rengeteget tesz. Éppen ezért olyan hasznos, ha te is tudod, mely élelmiszerekkel növelhető a bevitele.
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
1/8 Fehér bab
A legtöbb hüvelyes káliumban gazdag, beleértve a borsót a sózatlan földimogyorót, a lencsét és a különböző típusú babokat. A fehér bab káliumtartalma viszont még közülük is kiemelkedik: 100 grammjában nagyjából 1500 milligramm kálium található. Emellett pedig kiváló fehérje- B-vitamint és vasforrás is egyben, így ha legközelebb levest vagy főzeléket tervezel főzni, a hozzávalók között a fehér babra is érdemes gondolnod.