Hozzávalók 4 személyre
– 2 félbevágott kacsamell
– 2 teáskanál tengeri só
– 2 teáskanál őrölt fahéj
– 4 teáskanál barnacukor
– 150 ml vörösbor
– 50 ml málnalikőr/feketeribizli likőr
– 1 teáskanál kukoricakeményítő
– 10 dkg málna (fagyasztott vagy friss)
Elkészítése
1. Egy serpenyőben pirítsuk meg a kacsamelleket a bőrükkel lefele, míg meg nem barnul, kb. 10 percig. Öntsük el a zsírt a serpenyőből, majd fordítsuk meg a melleket és süssük még 10 percig a másik oldalát is. Vegyük ki a melleket és hagyjuk pihenni pár percet.
2. Melegítsük elő a sütőt közepes-magas fokozatra. Keverjük össze a tengeri sót, fahéjat és cukrot és szórjuk meg a kacsamellet. Tegyük a húst tepsibe és alumínium fólia alatt süssük kb. 20 percet.
3. Addig készítsük el a málnaszószt. Egy serpenyőbe keverjük a vörösborhoz a málnalikőrt (feketeribizli likőr is jó) és a kukoricakeményítőt. Főzzük kb. 3 percig folyamatos keverés közben, amíg besűrüsödik. Adjuk hozzá a málnát, pároljuk egy percig, míg átveszi a szósz ízét.
4. Szeleteljük fel a kacsamellet vékonyan és üntsünk szószt a tetejére. Tálalhatjuk natúr-burgonyával vagy hosszú szemű rizzsel.
Jó étvágyat kíváunk!