3 jóskártya, amivel egyedül is megtanulhatsz a jövődbe látni

3 jóskártya, amivel egyedül is megtanulhatsz a jövődbe látni

Címlap / Életmód / Ezotéria / 3 jóskártya, amivel egyedül is megtanulhatsz a jövődbe látni

A kártyajóslás már több száz éve ismert módszer arra, hogy meglássuk a jövendőt. Az első kártyákat a 9. században készítették Kínában, ahol ezeket játékként használták, majd a 11. századra elért Egyiptomba is. Jóslásra először Indiában használtak kártyát a különböző vallási csoportok, majd ez később eljutott Európába is az 1300-as évek környékén. Ha nem is hiszed el, hogy valóban jósképességei vannak ezeknek a pakliknak, érdekes megismerni ezek egy-egy típusát, hátha mégis beteljesül valamelyik üzenetük. Összegyűjtöttük neked a legismertebb jóskártyákat, és segítünk, hogy kiválaszd a hozzád illőt!

Hogy használd a jóskártyát?

Ha arra adod a fejed, hogy beszerzel egy jóspaklit, mindenképpen olvass utána a kártya típusának és annak, hogyan lehet vele jósolni, milyen kirakási módozatok léteznek és tanulmányozd át alaposan, mit jelentenek az egyes motívumok.

Egyedül érdemes kipróbálnod először a kártyát, amikor van egy-két nyugodt órád, később pedig akár barátokkal is jósolhattok egymásnak.

A jóskártyák tulajdonképpen szimbólumokat ábrázolnak, amelyek egyedi jelentést hordoznak, de a kivetett lapokat nem egyesével kell értelmezned, hanem az egész kirakás részeként.

Cigánykártya/Vetőkártya

A legelterjedtebb és legegyszerűbben használható jóskártya a 32 vagy 36 lapos, cigánykártyaként ismert pakli, amely a 19. század óta használatos.

A lapok mindegyikén egy-egy illusztráció szerepel, amely utal a szerelmi, családi, gazdasági életre vagy akár az egészségi állapotra. A kártyák egyszerűen értelmezhetőek, hiszen a szimbólumok többsége önmagáért beszél.

A legismertebb kirakási módszer a 21 lapos vetés, ahol hetesével kell elrendezned a kártyákat három sorba, majd ezeket oszloponként értelmezni, ahol az egyes oszlopok a kérdező lelki állapotát, a környezetét, a vágyait, a jelenlegi élethelyzetét, a félelmeit, illetve a közeli és távoli jövőjét mutatják meg.

Tarot kártya

A jóskártyák között a legnagyobb kultusza a Tarot kártyának van, mely a legtöbb kultúrában ismert és az irodalomban, képző- és filmművészetben is gyakran jelenik meg.

Ez a jóskártya a 14. századra lett ismert Európában, amikor még nem kapott egységes szimbólumokat, hanem rengeteg féle változata volt ismert a különböző kártyakészítők által. Ma a legelterjedtebb az úgynevezett marseilles-i Tarot.

A kártyapakli 78 lapból áll, melyből 22 lap a figurás nagy arkánum – ennek lapjai a cigánykártyához hasonló archaikus szimbólumok –, a maradék 56 lap pedig a kis arkánum, ahol négy nagyobb csoportba oszthatóak a lapok, amelyek számozott és úgynevezett udvari lapokból állnak, mint például a francia kártya sorozatai.

A kártyát akár 1 vagy 2 lapos jóslásra is lehet használni, napi vagy a közeljövőre vonatkozó, de akár éves vagy több éves jövendőmondásra is alkalmas a kirakás módjától függően.

Angyalkártya

A 20-21. században jöttek divatba az úgynevezett angyal-vagy tündérkártyák, amelyek ábrázolhatnak különböző szimbólumokat vagy idézeteket is.

Ezek a kártyák inkább egy-egy üzenetet közvetítenek afelé, aki jósol magának, amelyet érdemes megfogadnia ahhoz, hogy pozitív irányba mozdítsa a közeljövőt.

Ezek a kártyák eltérő lapszámmal és ábrakészlettel készülnek, és mindegyiket egyedi módon lehet használni és kirakni.

Hogyan válassz jóskártyát?

Ha szívesen tanulmányoznád az archaikus szimbólumok jelentését, és van időd arra, hogy belemélyedj ebbe, érdemes egy pakli Tarot kártyát beszerezned.

Ez a kártya sok esetben azért működik, mert a kérdező a saját lelki állapotára tudja vonatkoztatni, előhívni vele az elnyomott érzéseit és gondolatait.

Ha ennél egy kicsivel egyszerűbb jóskártyát szeretnél, a cigánykártya való neked, amit ha megismertél, akkor a Tarot kártyát is könnyebben használod majd.

Ha nem jósolni szeretnél, de szükséged van néha megerősítésre, vagy üzenetre, az angyalkártya abban az esetben lehet a segítségedre.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást