Jolly Joker nappali smink minden alkalomra

Jolly Joker nappali smink minden alkalomra

Címlap / Stílus / Arc / Jolly Joker nappali smink minden alkalomra

Nagyon kedvelem azokat a sminkeket, amik elég szolidak ahhoz, hogy akár munkába vagy iskolába viseljük őket, de egy mozdulattal – pontosabban egy élénkebb rúzzsal – varázsolhatunk belőle dögös, vamp-es külsőt a spontán délutáni, esti programokhoz. Pont egy ilyet hoztam ma nektek: a földszínekből álló szemfestés és a határozott, de nem túl harsány tusvonal egy hivatalosabb környezetben is megállja a helyét, onnan kilépve viszont egy vörös, pink vagy burgundi rúzzsal feldobva pillanatok alatt koktélozásra készek leszünk!

Alapozás

A szemhéj megfelelő alapozása most is kiemelten fontos, hiszen reggeltől akár egy koraesti program végéig a helyén kell maradnia a sminknek.
Amiben én még sosem csalódtam, az az IsaDora Eye Shadow Fix szemhéj bázisa.

Szemhéjfestés

A szemhéjra világos festéket válasszunk, ami lehet teljesen matt vagy enyhén gyöngyházfényű is. Én az utóbbi mellett döntöttem, az Urban Decay Virgin szemhéjpúderét használtam.

Árnyékolás

A világos festék fölé, a mélyítő vonalba vigyünk fel egy matt barnás árnyalatot, ami megadja a smink térbeli hatását és előnyösen keretezi a tekintetet. Az én szememre a MAC Corduroy terméke került.

Tusvonal I.

A vastagabb tusvonal megrajzolásának a titka következik. Képzeljünk egy láthatatlan vonalat a szemöldök vége és a szemünk külső sarka közé. A szem sarkából húzzuk meg a tussal a vonalat ezen az odaképzelt pályán a kívánt hosszúságig.
Ezt a lépést persze akár fordított irányban is megcsinálhatjuk, ha úgy kényelmesebb. Ezután a vonal végső pontjából induljunk el a szemhéj közepéig, a pupillánkig, így egy háromszöget kapva.

Tusvonal II.

A nehezén tulajdonképpen túl vagyunk. Színezzük be a háromszög területét a fekete tussal, és vigyük be a vonalat a szem belső sarka felé. Itt arra kell ügyelni, hogy az eredményen ne látszódjon, hogy több részletben lett kész a tusvonalunk.
Óvatosan javítsuk az esetleges hibákat, nehogy végül túl vastaggá váljon a fekete csík, ezzel optikailag összenyomva a tekintetet.

Utolsó simítások

Az alsó vízvonalra erős tusvonal esetén ajánlott a fehér ceruza, ami optikailag nagyítja a szemet, így ellensúlyozva a fekete hatását.
A pilláinkról se feledkezzünk meg, fessük ki őket egy tartós, akár vízálló spirállal, ami órák után sem kezd el az arcunkra peregni.

Mivel kombináljam?

Az arcunkat enyhén kontúrozhatjuk egy matt barnító púderrel, amit visszafogott rózsaszínes pirosítóval egészítsünk ki. Az én egyik kedvencem ebben a kategóriában a MAC Ladyblush krémpirosítója.
Az ajkainkra nappalra választhatunk nude árnyalatot vagy egyszerűen csak egy ajakápolót, délutánra vagy estére pedig dobjuk fel vörössel, pinkkel vagy bogyószínekkel! Én a képeken a Catrice 010-es árnyalatát viselem a nappali változatot képviselve.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!