Észre sem veszed, de ettől az 5 dologtól kétségbeesettnek tűnhetsz

Észre sem veszed, de ettől az 5 dologtól kétségbeesettnek tűnhetsz

Címlap / Életmód / Lélek / Észre sem veszed, de ettől az 5 dologtól kétségbeesettnek tűnhetsz

1. Mindent duplán leegyeztetsz

Szinte kivétel nélkül mindig te vagy az, aki ráír a barátaira, randipartnerére, hogy biztosan egyeztessétek a terveket, még egyszer a biztonság kedvéért? Noha érthető, hogy nem szeretnél koppanni, és minél hamarabb tudni akarsz az esetleges változásokról, ha folyamatosan te keresed a többieket, úgy túlságosan is ragaszkodónak tűnhetsz.

Ez pláne igaz akkor, ha egy új kapcsolat kezdetén jársz, és mindig te vagy az, aki rákérdez a hétvégi tervekre. Az emberek egy idő után ezt kétségbeesett viselkedésnek tudják be, és távolságtartóbbá válnak veled szemben.

Beszélgetés kezdeményezése állandóan
VitalikRadko/depositphotos.com

2. Csak te kezdeményezel

Hasonló kategória az is, ha mindig te keresel másokat, és ritkán kezdeményezik ők a beszélgetéseket, találkozókat. Ha a munkahelyeden is te vagy az, aki megkérdezi a kollégáktól, hogy telt a hétvégéjük, ők viszont gyakran elfelejtenek érdeklődni irántad, vagy folyton te írsz a párodnak először, úgy érdemes egy kicsit lassítanod. Ezek ugyanis mind arra utalnak, hogy nincs elég önbizalmad, és folyamatosan keresed a visszaigazolást másoknál!

3. Túl sokszor keresed őket

Őszintén: vannak olyan barátaid, akiket te sokkal többször keresel, mint ahányszor ők téged? Néha kénytelen vagy mondvacsinált indokokkal írni nekik, mert szeretnél beszélgetni, de azt aztán várhatnád, hogy ők írjanak neked?

Sajnos amikor ennyire megborul a mérleg egyensúlya, az egy idő után állandóvá válik, ráadásul téged is rossz fényben tüntet fel. Arra utal, hogy félsz az elhagyástól, és olyanokhoz is ragaszkodsz, akiknek nem vagy elég fontos. Márpedig ha te többször keresed őket, valószínűleg ez a helyzet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást