Életmód / Receptek / Táplálkozás

Mi már tudjuk, mit eszel ebédre: 5 isteni vegán recept!

Vegán burger

Tésztasaláta

A tészta szintén azon ételek közé tartozik, amit sokan nem fogyaszthatnak, azonban ma már szerencsére rengeteg alternatívájuk van. Gluténmentes, tojásmentes, durum, CH csökkentett és társaik. A mostani recepthez glutén- és tojásmentes verzió szükséges!

Hozzávalók:

  • 1 doboz makaróni (vagy más) tészta
  • 1/2 kaliforniai vagy kápia paprika
  • 1 zeller (szár)
  • 1/2 répa
  • 1/4 póréhagyma
  • 1 bögre lágy tofu
  • 2 evőkanál méz vagy agavé szirup
  • 2 evőkanál alma- vagy fehérborecet
  • 2 evőkanál citromlé
  • Frissen vágott kapor
  • 1/4 teáskanál fokhagymapor
  • 1-2 teáskanál Dijoni mustár
  • 1 evőkanál élesztőpehely (vagy kukoricapehely)
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • Só és bors

A tésztát kifőzzük és hagyjuk hűlni. A tofut, mézet, almaecetet, citromlét, kaprot, fokhagymaport, pirospaprikát, élesztőpelyhet és mustárt egy turmixba krémesre dolgozzuk.

A zellert, a paprikát és a póréhagymát felaprítjuk, a répát lereszeljük, majd összekeverjük a tésztával és a krémmel. A végén sózzuk és borsozzuk.

Egyszerűen elkészíthető, isteni finomság, ami frissen, és hidegen, a hűtőből kivéve is fogyasztható!

Édesburgonyás falafel

A falafel köztudottan a vegán emberek egyik legkedveltebb étke, azonban ennek is megannyi variációja létezik. Én most egy különlegesebb verziót hoztam, hogy ne legyen unalmas, ugyanakkor könnyen kivitelezhesd!

Hozzávalók:

  • 300 g csicseriborsó
  • 300 g édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 bögre koriander
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1-2 teáskanál római kömény
  • 1/2 teáskanál Sriracha chili szósz
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál feketebors
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál tahini
  • Liszt a formázáshoz (zabliszt vagy tönköly, vagy amit szeretsz)

A főtt csicseriborsót és főtt édesburgonyát egy mixerbe tesszük, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót, és alaposan eldolgozzuk. Egyszer-kétszer érdemes átkeverni mixelés közben, hogy minden jól összeálljon. A masszából tetszőleges méretű golyókat gyúrunk, majd egy kevés időre hűtőbe tesszük.

Ezt követően lisztbe forgatjuk őket és kevés olajon (kókuszolaj vagy más alternatíva) megsütjük. Salátával és mártogatóssal is isteni! Előnye, hogy akár több napig is eltárolható, sőt, nyersen a hűtőben is eláll, így mindig csak annyit süthetünk ki belőle frissen, amennyit éppen szeretnénk elfogyasztani!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást