Spenótos, articsókás mártogatós

Spenótos, articsókás mártogatós

Címlap / Életmód / Receptek / Spenótos, articsókás mártogatós

Ha egyszer kipróbáltad ezt a mártogatóst, biztos nem utoljára készítetted el. A könnyű pürés zöldséges keveréket a tejföl, hagyma és fokhagyma igazán fűszeresen krémessé teszi.

Hozzávalók:

– 30 dkg főtt, lehűtött spenót, apró darabokra vágva
– 30 dkg főtt, pürésített és lehűtött articsóka
– 2 gerezd fokhagyma, zúzva
– fél kis fej vöröshagyma apró darabokra vágva
– reszelt olasz sajt
– 150 ml tejföl
– só, bors
– friss kenyér, pirítós vagy nachos

Elkészítése:

1. Egy nagy tálba tegyük bele a spenótot, articsókát és tejfölt. Fűszerezzük a fokhagymával, hagymával. Keverjük hozzá a sajtot is.

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

2. Kiváló előételnek vagy harapnivalónak. Friss kenyérrel, pirítóssal vagy nachos-szal fogyaszthatjuk. Édes koktélparadicsomokkal, felvágottal tálalhatjuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást