Ha egyszer kipróbáltad ezt a mártogatóst, biztos nem utoljára készítetted el. A könnyű pürés zöldséges keveréket a tejföl, hagyma és fokhagyma igazán fűszeresen krémessé teszi.
Hozzávalók:
– 30 dkg főtt, lehűtött spenót, apró darabokra vágva
– 30 dkg főtt, pürésített és lehűtött articsóka
– 2 gerezd fokhagyma, zúzva
– fél kis fej vöröshagyma apró darabokra vágva
– reszelt olasz sajt
– 150 ml tejföl
– só, bors
– friss kenyér, pirítós vagy nachos
Elkészítése:
1. Egy nagy tálba tegyük bele a spenótot, articsókát és tejfölt. Fűszerezzük a fokhagymával, hagymával. Keverjük hozzá a sajtot is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. Kiváló előételnek vagy harapnivalónak. Friss kenyérrel, pirítóssal vagy nachos-szal fogyaszthatjuk. Édes koktélparadicsomokkal, felvágottal tálalhatjuk.