Egy dolog biztos: ezek a franciák tudnak élni. Romantikus városok, páratlan divat, jó borok, és persze ehhez méltó konyha. Szerencsére az utóbbi finomságai a saját konyhádban is kisülhetnek, nem kell értük a Riviérára utaznod.
5/5 Lemon tart
Aki egyszer kóstolta, biztos, hogy odáig lesz a citrompitéért. A tésztájához 20 dkg lisztből, 10 dkg vajból, egy evőkanál cukorból és egy tojásból gyúrj gyorsan tésztát, nyomkodd egy tortaformába, vagy kis sütőkelyhekbe, szurkáld meg villával, és tedd 15 percre a sütőbe.
A krémhez verj világosra 5 tojást 140 gramm cukorral és 1,5 dl tejszínnel, majd az egészhez add hozzá két citrom levét és reszelt héját. A krémet öntsd a tésztára, majd tedd vissza az egészet a sütőbe még egy jó fél órára.
Hagyd kihűlni, mielőtt felszeled, és tálalod. Ha szeretnéd, cukros tojáshabból még rózsákat nyomhatsz a tetejére, és ezeket is rápiríthatod a sütőben.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!