A friss zöldség kitűnő forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, antioxidánsoknak és élelmi rostoknak. Nem lehetetlen kizárólag nyers zöldségeken élni, de többségünk számára ez inkább kihívás, mint lehetőség. Tésztával azonban pótolható a vágyott szénhidrát, és egyre többen térnek át a főzés nélküli szószokra, amelyek nem csak finomak, de gyorsan és könnyen elkészíthetők.
A főzés nélküli szószok nagyrészt nyers alapanyagokból készülnek, de adhatsz hozzá konzervet is, ami már túl van egy hőkezelésen. Rengeteg főzés nélküli recept létezik, mind rendkívül egészséges, tele van vitaminnal és a szükséges energiát is biztosítják. Attól sem kell félned, hogy hideg lesz az ételed. A frissen kifőzött tésztát nem kell hideg vízzel lehűteni, mehet egyenesen a szószra, jól megkeverve máris kész a fenséges ebéd vagy vacsora.
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
2/3 Joghurtos-tárkonyos pisztáciaszósz
Hozzávalók:
1 zacskó spagetti vagy a kedvenc tésztád
só
1 csésze görög joghurt
2/3 csésze sótlan, nyers pisztácia
1/4 csokor friss tárkonylevél
2 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
reszelt sajt a tálaláshoz
500 g rigatoni tészta
Ha szereted a friss tárkony ízét, érdemes kipróbálnod ezt a főzés nélküli szószt. A selymes mártáshoz használj nagy sebességű turmixgépet. Ha hagyományos, kisebb teljesítményű turmixgépet használsz, akkor a szószban kis pisztácia darabok maradhatnak, de az íze így is remek lesz. A turmixgépben krémessé váló pisztácia miatt olyan sűrű lesz a feltét, hogy bevonja a tésztát.
A szósz elkészítése pofon egyszerű. Amíg a tészta forr, a joghurtot, a pisztáciát, a tárkonyt és az olajat tedd turmixgépbe és dolgozd simára néhány perc alatt. Kóstold meg, ízlés szerint sózd és borsozd, végül keverd össze a puhára főtt tésztával.