A friss zöldség kitűnő forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, antioxidánsoknak és élelmi rostoknak. Nem lehetetlen kizárólag nyers zöldségeken élni, de többségünk számára ez inkább kihívás, mint lehetőség. Tésztával azonban pótolható a vágyott szénhidrát, és egyre többen térnek át a főzés nélküli szószokra, amelyek nem csak finomak, de gyorsan és könnyen elkészíthetők.
A főzés nélküli szószok nagyrészt nyers alapanyagokból készülnek, de adhatsz hozzá konzervet is, ami már túl van egy hőkezelésen. Rengeteg főzés nélküli recept létezik, mind rendkívül egészséges, tele van vitaminnal és a szükséges energiát is biztosítják. Attól sem kell félned, hogy hideg lesz az ételed. A frissen kifőzött tésztát nem kell hideg vízzel lehűteni, mehet egyenesen a szószra, jól megkeverve máris kész a fenséges ebéd vagy vacsora.
3/3 Mascarponés avokádós tészta
Hozzávalók:
500 g mascarpone
1 db nagy és érett avokádó
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
200 g reszelt füstölt sajt
szerecsendió, só, bors
500 g tagliatelle tészta
A mascarpone nem csak desszertek nagyszerű hozzávalója. Ez az ezerarcú krémsajt nagyszerűen kiemeli a vele egy tálba kerülő összetevők jellegzetes ízeit. Ugyanez igaz az avokádóra is, a két alapanyag pedig ínycsiklandó, krémes alapot ad a tésztaételeknek.
A mascarponét, az avokádót, a fokhagymát és az újhagymát tedd egy késes aprítóba és jól turmixold össze. Ha ezzel készen vagy, tedd át egy tálba a világos zöld szószt és fokozatosan adagolva, kanállal keverd bele a füstölt sajtot és a fűszereket. A frissen lefőzött pennét még forrón öntsd rá a szószra, jól keverd össze. A tetejére szórhatsz még egy kevés füstölt sajtot is, jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!